Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelainen Laura Lahtinen valittiin Miss Suomi -finaaliin – ympäristötietoinen kaunotar on ylpeä kotikaupunkinsa Green Capital -tittelistä

Laura Lahtinen aikoo nauttia täysillä missikiertueesta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Lahtelainen Laura Lahtinen, 19, on mukana Miss Suomi -finaalikiertueella. Miss Suomi -finalistit julkistettiin maanantaina Helsingissä hotelli Presidentissä järjestetyssä tilaisuudessa.

Iloinen ja hyväntuulinen Lahtinen kertoo, että päätös missikilpailuun osallistumisesta syntyi viime vuonna, kun hän katseli koostetta Miss Universum -kilpailusta.

– Lähetyksessä sanottiin, että nykyajan missiltä vaaditaan kolmea asiaa: pitää olla päämäärä, jotakin sanottavaa ja ulkonäköä tukemaan tätä tavoitetta. Ajattelin heti, että minullahan on. Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä ja niitä haluan tuoda esille. Kauniisti itsevarma nainen pitää huolta itsestään ja ympäristöstään, Lahtinen sanoo.

Lahdelle kehuja

Erityisen ylpeä Lahtinen on kotikaupungistaan Lahdesta, joka valittiin Euroopan vihreäksi ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021.

– Myös omassa arjessani yritän tehdä kestäviä valintoja. Pyrin ostamaan kestävästi tuotettuja vaatteita eikä minulla on ajokorttia, vaan käytän mahdollisimman paljon julkisia kulkuvälineitä. Työskentelin aikaisemmin ekokosmetiikan myyntitehtävissä, nyt olen harjoittelussa lahtelaisessa ekokampaamossa. Ne työt ovat sopineet hyvin arvoihini.

Ympäristöasiat ovat tärkeitä Laura Lahtiselle. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Tulevaisuudessa opiskeluja

Vanhempiensa kanssa Lahden Kytölässä asuva Lahtinen kirjoitti ylioppilaaksi Lahden lyseosta vuonna 2018. Perheeseen kuuluvat äidin ja isän lisäksi viisi koiraa, joiden kanssa koko perhe harrastaa yhdessä koiranäyttelyitä.

– Nautin myös lukemisesta ja luen paljon. Poikaystävää minulla ei ole tällä hetkellä, Lahtinen sanoo.

Kaunottaren tulevaisuuden suunnitelmat liittyvät ekologisuuteen ja vihreiden arvojen edistämiseen.

– Opiskeluelämä on missikiertueen jälkeen lähitulevaisuuden tavoitteista tärkein. Olen ajatellut hakeutua opiskelemaan biologiaa. Helsinki ja Tampere kiinnostaisivat opiskelukaupunkeina.

Lahtisen ystävät ja perhe ovat tukeneet ja kannustaneet, kun paikka Miss Suomi -finaalissa selvisi. Kaunotar on ollut tuesta iloinen.

– Tästä eteenpäin meillä on missikiertueella todella tiukka aikataulu. Ensi torstaina lähdemme Turkkiin kuvauksiin.

Missikiertueesta Lahtinen aikoo ottaa kaiken irti. Hän kuvailee luonnettaan avoimeksi, iloiseksi, rehelliseksi ja rempseäksi.

– Olen tutustunut muihin finalisteihin ja meillä on todella mukava ja kannustava ilmapiiri. Nautin nyt aivan täysillä, enkä jännitä yhtään.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan. Miss Suomi -finaalissa kilpailevat Lahtisen lisäksi Riikka Uusitalo, Sonja Länsivuori, Riina Salokorpi, Anni Harjunpää, Emmi Suuronen, Jutta Kyllönen, Elisa Karimo, Aino Aaltonen ja Katariina Juselius.

Finalistien julkistustilaisuudessa tuli ilmi, että kolme missiä jätti kilpailun kesken. Miss Suomi -finaali järjestetään Billnäsin ruukilla 28. syyskuuta.

Miss Suomi -finalisti

Laura Lahtinen

Ikä: 19 vuotta.

Perhe: isä, äiti ja viisi koiraa.

Kotipaikka: Lahti

Harrastukset: koiranäyttelyt, lenkkeily, lukeminen.

Arvot: ympäristöasiat ovat tärkeitä.

Parisuhdestatus: sinkku.

Pituus: 168 senttiä.

Paino: 50 kiloa.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi