Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sosiaali- ja terveysalan työntekijät saavat Päijät-Hämeessa nyt ohjausta väkivaltaisesti käyttäytyvien asiakkaiden kohtaamiseen –  PHHYKY:lle 50 000 euroa hankerahaa

Asiakkaan väkivaltaiseen käyttäytymiseen voi olla monia syitä. Toisinaan tilanteet olisivat ehkäistävissä ennakolta. Kuva: Anssi Koskinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä saa 50 000 euroa kehittämisrahaa työväkivallan ehkäisyn toimintamallin kehittämiseen. Hankerahan myönsi julkisen alan työeläkevakuuttaja Keva. Myönnetty rahoitus on osarahoitus. Hankkeen omarahoitusosuuden on oltava vähintään puolet kokonaisrahoituksesta.

Kehittämistyö on jo aloitettu niissä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysalan yksiköissä, joissa väkivallan uhka on todettu ilmeiseksi.

– Olemme saaneet työturvallisuusilmoituksia joistain ikääntyneiden, päihteidenkäyttäjien ja vammaisten asumispalveluyksiköistä, kertoo PHHYKY:n työhyvinvointipäällikkö Marita Simola.

Sosiaali- ja terveysalan työpaikoissa asiakkaiden työntekijöihin kohdistama väkivalta on yleinen ongelma. Sosiaali- ja terveysalan työntekijöistä noin puolet on kokenut asiakasväkivaltaa. Tämä selvisi alkuvuonna julkaistusta Työterveyslaitoksen Mitä kuuluu -työhyvinvointikyselystä, johon myös PHHYKY:n henkilöstöä vastasi.

Menetelmää on tarkoitus viedä muualle Suomeen

Kehittämisraha käytetään syyskuussa alkavaan hankkeeseen, jossa kehitetään uudenlaista kokonaisvaltaista työväkivallan hallintamenetelmää muun muassa käyttämällä coaching-menetelmää.

Yhteisöcoach kehittää yksiköissä työntekijöiden kanssa työtapoja ja antaa työnohjausta. Coaching-palveluita yhtymä ostaa yksityiseltä toimijalta hanketyön konsulttipalveluna. Työväkivallan hallinnassa käytettynä coach-mentelmä on Suomessa uusi ja se on Simolan mukaan sovellettavissa myös muissa sote-kuntayhtymiin ja maakuntiin.

Väkivalta on sisäistetty osaksi hoitotyötä

Psykiatrian puolella ja päivystyksessä on väkivaltatilanteiden varalta muita yksiköitä enemmän toimintamalleja ja tietoisuutta aiheesta.

Hankkeen kartoitusvaiheessa on ilmennyt, että esimerkiksi asumisyksiköissä henkilöstö ei aina edes tunnista työväkivaltaa.

– Työsuojeluvaltuutetut ovat kertoneet, että ilmoituksia ei tehdä, koska ajatellaan että tilanteet ovat osa työn luonnetta.

Työntekijät voivat kokea asiakkaan häiritsevän käyttäytymisen myös ammatillisena epäonnistumisena, mikä voi johtaa siihen, ettei väkivallasta puhuta. Hankkeen tarkoitus on herättää aiempaa avoimempaa ja arkisempaa keskustelua väkivaltatilanteista.

Asiakkaiden henkilökuntaan kohdistama väkivalta voi olla henkistä tai fyysistä. Tyypillinen tilanne on sellainen, jossa asiakas välttelee epämiellyttäväksi kokemaansa hoitotilannetta ja esimerkiksi nipistelee hoitajaa.

Väkivalta voi olla reaktio hoitajan toiminnalle ja joskus sairaus vaikuttaa käyttäytymiseen. Muistisairas voi tuntea itsensä turvattomaksi, jos hoitajat esimerkiksi käyttäytyvät keskenään eri tavalla.

Useita uhkaavia tilanteita voi ehkäistä, kun on tiedossa, millainen toiminta altistaa väkivallalle.

– Lähtökohta on, että työväkivaltatilanteessa ei ole kyse työssä tapahtuneesta virheestä, vaan se on vuorovaikutustilanteen seuraus, Simola sanoo.

Tarkoitus on kiinnittää huomio työntekijöiden toimintatapojen yhdenmukaisuuteen ja asiakkaiden arvostavaan kohtaamiseen.

– Joskus työntekijöillä on varmasti myös kyseenalaisia keinoja kohdata vaikeita tilanteita. Jos työtavoista ei puhuta, niin ei välttämättä ymmärretä, että oma toiminta voi johtaa siihen, että asiakas käyttäytyy vieläkin aggressiivisemmin.

Kokonaisbudjetti on epäselvä yt-neuvotteluiden vuoksi

Kokonaiskustannusarvio kahden vuoden hankkeelle on 150 000 euroa, josta tuen osuus on 50 000 euroa.

– Sijoitetut eurot tuottavat työhyvinvointia, vähentävät sairauspoissaoloja, tukevat esimiestyötä ja lisäävät työyhteisön toimivuutta, Simola toteaa.

Hanke kestää syksyyn 2021. Hyvinvointiyhtymä tiedottaa tuloksista yhtymän työhyvis-sivuilla.

Hyvinvointiyhtymällä on yt-neuvottelut meneillään, minkä vuoksi hankkeen rahoitusta saatetaan tarkastella uudelleen.

Kevan kehittämisrahaa myönnettiin hakemuksen perusteella 18 hankkeelle. Hakemuksia yhteensä 45 kappaletta. PHHYKY:n saama tuki oli suurin Kevan yksittäiselle hankkeelle tänä vuonna osoittama summa. Valinnassa Keva painotti hankkeiden uutuusarvoa ja innovatiivisuutta sekä tulosten laajaa hyödynnettävyyttä.

Lue myös: Hyvinvointiyhtymän talousjohtajaksi yli 20 hakijaa
Emma Auvinen
emma.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi