Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden keskustan viihtyisyyteen tulossa tunnelmallinen yllätys syksyksi – viinikahvila Olavi saa lasisen talviterassin

Lahden keskustan terassikausi saa jatkoa, kun Aleksanterinkatu 10:ssä sijaitsevaan viinikahvila Olaviin valmistuu syyskuun alussa lasinen terassi. Kuva: Katja Luoma

Lahden keskustan Aleksanterinkadulla sijaitsevaan viinikahvila Olaviin rakennetaan syksyksi lasinen terassi. Kahvilassa on sisätiloissa tällä hetkellä 60 asiakaspaikkaa. Terassin rakentamisen jälkeen asiakaspaikkojen määrä nousee talvikaudeksi 42 paikalla. Laajennuksen jälkeen asiakaspaikkoja on yhteensä talvella käytössä noin sata. Talviterassin on tarkoitus valmistua syyskuun alussa.

– Olavi on istunut lahtelaiseen kaupunkikuvaan erinomaisesti ja kaupunkilaiset ovat ottaneet sen ihanasti vastaan. Nyt viinikahvilaan saadaan kauan kaivattuja lisäasiakaspaikkoja. Terassille tulee lämpölamput, jolloin terassin käyttöaika pitenee ja sitä voi käyttää myös viileämpään vuodenaikaan, Teerenpeli Yhtiöiden yrittäjä, kehitysjohtaja Marianne Pyysing sanoo.

Aleksanterinkatu 10:n rakennus, jossa viinikahvila Olavi toimii, on arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema. Lasitettu kulma sopii rakennuksen tyyliin hyvin. Revellin tunnetuimpia töitä ovat Helsingissä sijaitseva Lasipalatsi ja Toronton kaupungintalo.

Olavin lasitukset rakennetaan niin, että lopputulos kunnioittaa rakennuksen leijuvaa arkkitehtuuria. Laajennussuunnitelmaan ovat ottaneet kantaa sekä museovirasto että kaupunkikuvatyöryhmä. Suunnitelman on tehnyt arkkitehtitoimisto Havas Rosberg oy.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi