Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä luo lähivuosien muutosohjelman – kehityskärjillä halutaan vastata toiminnan ja talouden haasteisiin

Kuva: Colourbox.com

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä valmistelee syksyn aikana muutosohjelman, joka määrittelee yhtymän tärkeimmät kehittämistavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi. Yhtymän strategiaa täydentävä muutosohjelma ulottuu noin viidelle vuodelle.

– Siinä toteutetaan kokonaisvaltainen ja konkreettinen muutoksen tekeminen lähivuosille. Yhtymä vastaa muuttuvaan toimintaympäristöön, omistajien, asiakkaiden ja henkilöstön toiveisiin sekä haastavaan taloudelliseen tilanteeseen, linjaa yhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola.

Kyseessä on laajempi tulevaisuuden kehittämisohjelma kuin nyt meneillään oleva talouden akuutti tasapainottaminen. Yhtymä aloitti elokuussa yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 15 miljoonan euron pysyviä vuosisäästöjä. Vähennystarpeeksi arvioidaan 250 henkilötyövuotta.

Erhola myöntää, että tulevaisuuteen tähtäävä kehittäminen on haasteellista samaan aikaan, kun käynnissä ovat yt-neuvottelut.

– Tämä muutosohjelma on kuitenkin hirveän tärkeä, hän painottaa.

Ohjelmaluonnos on tarkoitus esitellä yhtymän hallitukselle marraskuussa. Valmistelussa kiinnitetään erityistä huomiota sidosryhmien kuten henkilöstön, johdon ja omistajien eli kuntien osallistamiseen ja sitouttamiseen.

Muutosohjelmaan valitaan neljästä viiteen kehityskärkeä nykytilan analyysin ja tarvittavan muutoksen pohjalta. Valintaa ei ole vielä tehty, mutta Erhola luonnehtii, että ne liittynevät palvelurakenteeseen, talouteen, luottamukseen ja maakunnalliseen ajatteluun.

– Maakunnallinen ajattelu on täällä vielä varhaisessa vaiheessa. Ohjelmaa valmistellaan vahvasti yhteistyössä omistajapohjan kanssa. Haluamme sitouttaa kuntia ja poliitikkoja. Mahdollisesti tehdään myös väestökysely.

Ohjelma laaditaan yhteistyössä konsulttiyhtiö Nordic Healthcare Groupin kanssa. Yhtiö toimii suomalaisen julkisen ja yksityisen terveydenhuollon kehittäjänä.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi