Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Möysän nuoret yhä ilman kokoontumispaikkaa Lahdessa – Joutjärven kesäkuussa suljetulle nuorisotalolle ei ole vielä löydetty väistötiloja

Lahden Tilakeskuksen mukaan väistötiloja Joutjärven nuorisotalon toiminnalle etsitään parhaillaan, mutta hanke on vielä alkuvaiheessa.

Joutjärven nuorisotalo Plaza toimi vuosia nuorten kokoontumispaikkana Lahdessa. Arkistokuva Plazan sisätiloista on vuodelta 2013. Kuva: Pertti Louhelainen

Lahden Möysässä Tenavankadulla sijaitseva Joutjärven nuorisotalo Plaza sulki ovensa kesäkuussa sisäilmaongelmien vuoksi. Lahden Tilakeskuksen mukaan väistötiloja nuorisotalon toiminnalle etsitään parhaillaan, mutta hanke on vielä alkuvaiheessa.

– Mitään konkreettista vaihtoehtoa ei vielä ole, Tilakeskuksen tilapalvelupäällikkö Pirkko Puttonen sanoo.

Tilakeskus tiedotti helmikuussa, että Joutjärven nuorisotalo on peruskorjauksen tarpeessa. Tilakeskus havaitsi tutkimuksissaan mikrobivaurioita ulkoseinärakenteiden materiaalinäytteissä. Tilakeskuksen tiedotteessa sanottiin tuolloin, että nuorisotalon toiminta turvataan toimikauden loppuun eli toukokuuhun saakka.

Puttosen mukaan vielä ei ole tehty päätöstä, mitä peruskorjauksen tarpeessa olevalle nuorisotalolle tehdään.

Mitään konkreettista vaihtoehtoa ei vielä ole. Tilakeskuksen tilapalvelupäällikkö Pirkko Puttonen

Joutjärven nuorisotalo on ollut todella ahkerassa käytössä, sanoo Nuorisopalveluiden palvelupäällikkö Virpi Rantanen. Nuorisotalotoiminnan lisäksi talossa on järjestetty erilaista kerhotoimintaa. Lisäksi useat yhdistykset ovat hyödyntäneet tiloja

Puttosen mukaan Tilakeskus kartoittaa väistötiloja vain nuorisopalveluiden osalta.

– Osa yhdistyksistä on varmaan löytänyt väistötilan. Möysän nuorisoseura oli ryhmäkoon kannalta tilojen suurin toimija, jolla on myös varmasti suurin ongelma löytää tarvettaan vastaava tila, Rantanen arvioi.

Möysän nuoret ilman kokoontumispaikkaa

Toistaiseksi Möysän alueen nuoret ovat vailla korvaavaa nuorisotaloa, tuttavallisemmin nuokkua. Etelä-Suomen Sanomille lähetetyssä viestissä 6. luokkalaisen tytön äiti kertoo nuokun olleen tyttärelle tärkeä.

– Tyttäreni tykkäsi kovasti käydä läheisellä nuokulla tapaamassa kavereitaan. Möysän lapsille ja nuorille ei ole nyt mitään paikkaa, missä kokoontua, harmistunut äiti kirjoittaa.

Rantasen mukaan nuorisotoiminnan puuttuminen alueelta ei ole vielä johtanut valituksiin. Toisaalta toimintakausi on vasta alkamassa, Rantanen muistuttaa.

– Kyselyitä tilojen suhteen on tosin tullut, eli voiko vanhoissa tiloissa toimia ja kun ei voi, niin se harmittaa, Rantanen sanoo.

Nuorisotalon ollessa suljettuna Joutjärven nuorisotalon kaksi vakituista työntekijää ovat jalkautuneet tekemään yhteistyötä koulujen, kuten Möysän ja Tiirismaan koulun kanssa sekä järjestävät kerhotyyppistä toimintaa eri toimipisteissä. Rantasen mukaan työntekijät ovat lisäksi mukana syyskuun puolessa välissä avautuvassa seurakunnan ja nuorisopalveluiden yhteisessä pelitilassa.

Lue myös: Lahden kaupungin harrastemessuille odotetaan jopa 12 000 kävijää
Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi