Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pohjola-Norden: Kuninkaan Annan maisemissa

Kauan odotettu Ålandsresa toteutui elokuun alussa. Kuva: Riitta Cederqvist

Joukko Lahden Pohjola-Nordenin jäseniä lähti elokuun alussa kauan odotetulle Ålandin matkalle Kökariin. Osalla oli mukana puolisonsa, ja matkalle poimimme nordisteja myös muilta paikkakunnilta.

Lauttamatka Galtby-Kökar irroitti mielet ja kieli vaihtui ruotsiksi. Majoittuessamme hotelli Brudhälliin saimme iloisen tervetulotoivotuksen kirjailija Ulla-Lena Lundbergiltä, joka oli lupautunut oppaaksemme. Saimme kulkea hänen jalanjäljissään Kökarissa Kuninkaan Annan ja Jään maisemissa ja nähdä myös ne seudut, joilla teosten Leo ja Suureen maailmaan tapahtumat liittyvät.

Karunkaunis Källskär teki unohtumattoman vaikutuksen. Lemlandissa vierailimme laivurintalo Pellaksessa, jossa Freya Darbyl lämpimästi vastaanotti meidät. Hän on osa talon historiaa ja vahvaa nykyisyyttä.

Ulla-Lena Lundbergin Ahvenanmaa-trilogian kirjat Leo ja Suureen maailmaan pohjautuvat tilan historiaan kuten myös Herttuatar ja kapteenin vaimo. Tutustuminen Bomarsundiin, Kastelholman linnaan ja Finströmin kauniiseen kirkkoon kruunasi matkamme. Kiitollisena kielikylvystä, upeasta seurasta ja täydellisestä oppaastamme moni meistä päätti lukea kirjat uudelleen. Tack för alla medresesenärer!

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi