Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Ranta-Kartanon kaavat etenivät valtuustoon ilman muistutuksia – jos valituksia ei tule, viihdekeskuksen rakentaminen voisi alkaa ensi vuonna

Ranta-Kartanon korkein talo olisi 11-kerroksinen hotellirakennus. Kuva: Kinos Property Investment Oy

Ranta-Kartanon kylpylähotellin mahdollistava kaavamuutos etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi Lahdessa. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Kartanonkadun ja Kyösti Kallion kadun varsille laatinut kaavaehdotukset.

Kisapuiston ja Pikku-Vesijärven puiston kulmaan suunnitellaan viihdekeskusta, johon tulisi hotellin ja kylpylän lisäksi muun muassa kaupungin rahoittama uintikeskus. Lahtelaisen Kinos-yhtiön vetämän investoinnin kokonaiskustannusarvio on 113,5 miljoonaa euroa. Pääosa rahoituksesta tulisi kiinteistösijoittajilta.

Kyösti Kallion kadun puoleisiin kortteleihin tulee asuntorakentamista, joka on käynnistynyt Shellin entisellä huoltamotontilla.

Kaavaehdotukset olivat nähtävillä alkukesästä, eikä niistä silloin jätetty muistutuksia. Aiemmin Ranta-Kartanon kaavakiistoja on ratkottu aina korkeinta hallinto-oikeutta myöten.

– Kaavoittajiin ei ollut yhteydessä kukaan, joka aikoisi valittaa. Emme voi muuta tehdä kuin odottaa, kaupungin projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen toteaa.

Jos valituksia ei tule, viihdekeskuksen rakentaminen voisi alkaa ensi vuonna.

– Toivoisimme, että kaavat etenisivät niin, että pääsisimme loppusyksystä tekemään aikatauluja ja kertomaan ihmisille, milloin uusi uimahalli valmistuisi.

Valtuusto käsittelee Ranta-Kartanon kaavoja 9. syyskuuta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi