Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden seudun liikenteen bussivuoroihin muutoksia - katso lista, miten vuorot muuttuvat

Bussimatkustaminen innosti sunnuntaina Auton vapaapäivänä. Kuva: Janne Ranne

Lahden seudun liikenne (LSL) tiedotti perjantaina paikallisliikenteen talvikauden 2019-2020 muutoksista. Sekä aikatauluihin että reitteihin on tehty muutoksia matkustajilta ja liikennöitsijöiltä saadun palautteen perusteella, ja ne astuvat voimaan syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Muutokset toteutetaan nykyisten autokiertojen uudelleenjärjestelyillä muun muassa lisäämällä yksittäisiä vuoroja ja muuttamalla tiettyjä siirtoajoja linjaliikenteeksi. Lahden kaupungin joukkoliikennelogistikon Katja Suhosen mukaan liikenteen kustannukset pysyvät nykyisissä raameissa.

– Näiden kaltaiset pienet muutokset ovat mahdollisia siksi, etteivät ne vaikuta koko päivän aikatauluihin tai lisää kustannuksia merkittävästi.

LSL:n mukaan palautetta on tullut etenkin Hollolasta, missä tehtiin elokuun alkupuolella liikennöintimuutoksia Koiviston Auton uuden sopimuskauden myötä.

Lue myös: Lahden Nastolan ja Hollolan bussiyhteyksiin muutoksia – uudistukset voimaan syksyllä
 

Hollolan kunnan kuljetuskoordinaattorin Seppo Tiaisen mukaan linjastoon saatiin täydennyksiä ja parannuksia, mutta edelleen kehitettävääkin on.

– Ratkaisuja yritetään löytää yhteistyössä eri viranomaisten kanssa muun muassa hyödyntämällä hyvinvoinnin palvelualueen tilauskuljetuskapasiteettia muidenkin kuin koululaisten kuljetuksiin, Tiainen toteaa tiedotteessa.

Ihmisten ehdoilla

Suurin osa syyskuun alussa voimaan tulevista muutoksista liittyy työ- ja koulumatkojen helpottamiseen. Varsinaisia reittimuutoksia ei syyskuun alussa nähdä, mutta linja 11 muuttuu kiertolinjaksi, joka kiertää Kauppatorin ja Hollolan kirkonkylän väliä vuorotellen Salpakankaan ja Messilän kautta tunnin välein. Lisäksi olemassa oleville reiteille tehdään yksittäisiä vuoronlisäyksiä ja joitain vuoroja myöhäistetään vaihtoyhteyksien helpottamisen takia.

Katso tästä muutokset

Linjan 7M iltapäivän paluuvuoroa myöhäistetään 10 minuuttia. Uusi lähtöaika palvelee entistä paremmin Helsingistä saapuvia työmatkalaisia. Muutoksessa on huomioitu junien mahdollinen myöhästyminen talviaikaan.

Linjan 8K sunnuntaiaamuun lisätään yksi vuoro, joka lähtee Tiilijärveltä kohti keskustaa klo 7.30. Vuoro palvelee erityisesti Keskussairaalan aamuseitsemältä töistä kotiin palaavia yövuorolaisia.

Linjalle 9 lisätään klo vuoroja molempiin suuntiin helpottamaan koululaisten liikkumista koulujen alkamis- ja päättymisaikoina.

Linjan 10 aamun lähtöaikoja Kauppatorilta aikaistetaan 5 minuuttia, jotta vuorot palvelevat entistä paremmin Keskussairaalan työntekijöitä.

Linjan 10S aamun lähtöaikoja Salpakankaalta myöhäistetään 5 minuuttia, jolloin vuoroille on Salpakankaalla vaihtoyhteys linjalta 11.

Linja 11 muuttuu kiertolinjaksi nimillä 11A ja 11B. Linja kulkee Kauppatorin ja Hollolan kirkonkylän väliä vuorotellen Salpakankaan ja Messilän kautta tunnin välein klo 05-17 välisenä aikana. Muutos palauttaa kaivatun yhteyden Rantatien varrelta Salpakankaalle.

Linjan 16 Patoniitystä klo 7.20 lähtevää vuoroa aikaistetaan 5 minuuttia.

Linjalle 20 lisätään paluuvuoroja arkipäivinä. Alkujaan vuoroja oli vain aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoina yhteen suuntaan, mutta jatkossa reitin siirtoajot ajetaan linjavuoroina, mikä parantaa Hollolan kirkonkylän ja Kauppatorin välin suoraa vuorotarjontaa.

Yksityiskohtaisemmat tiedot muutoksista ja uusista aikatauluista löydät LSL:n verkkosivuilta.

Lue myös: Lahden vanhalle linja-autoasemalle avattiin uusi ravintola – Linkku Bistro tarjoaa pikaruokaa, jossa yhdistyvät Lähi-idän ja Pohjoismaiden maut

Juttua korjattu 26.8.2019 klo 10.45. Korjattu maininta liikennöitsijästä monikkomuotoon, koska LSL:llä on kaksi liikennöitsijää.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi