Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kokoomuksen valtuustoryhmään muutos – Kristiina Joensuu luopuu tehtävästään

Ensimmäisen kauden valtuutettu Kristiina Joensuu jättää luottamustehtävänsä paikkakunnalta muuton vuoksi. Kuva: Katja Luoma

Lahden kaupunginvaltuuston kokoonpanoon tulee muutos, kun kokoomuksen Kristiina Joensuu eroaa valtuutetun tehtävästä. Joensuu on muuttanut Hollolaan eikä näin ollen voi enää toimia kaupungin luottamustoimessa.

Joensuu nousi valtuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa. Hän sai 330 ääntä. Joensuu on toiminut jäsenenä teknisessä ja ympäristölautakunnassa.

Keväällä 2018 Joensuu erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä määräajaksi. Hän perusti sitoutumattoman yhden hengen valtuustoryhmän ja ilmoitti myöhemmin eroavansa kokoomuksen ryhmästä lopullisesti.

Tämän vuoden alussa Joensuu kuitenkin liittyi jälleen kokoomuksen ryhmään. Hän oli puolueen ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa keräten 1 107 ääntä.

Kaupunginhallitus käsittelee Joensuu eroanomusta maanantain kokouksessaan. Eron myöntämisestä päättää kaupunginvaltuusto.

Joensuun tilalle valtuustoon nousee kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu, yrittäjä Jani Wallenius. Kuntavaaleissa 234 ääntä saanut Wallenius on toiminut jäsenenä rakennus- ja ympäristölupalautakunnassa.

Jani Wallenius (kok.) nousee varasijalta valtuustoon. Kuva: Sami Lettojärvi
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi