Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sallii ilotulitteiden ampumisen ilman erillislupaa elokuun lopussa, mikäli venetsialaisten juhlapaikka täyttää tietyt kriteerit

Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on päättänyt sallia ilotulitteiden ampumisen venetsialaisina ilman erillistä lupaa taajamien ulkopuolella sijaitsevien vesistöjen läheisyydessä. Ilotulitteita saa ampua juhlapäivänä iltakuudesta aina puoleen yöhön.

Venetsialaisia, eli huvilakauden päättäjäisiä, vietetään eri puolella Suomea elokuun viimeisenä lauantaina. Tänä vuonna juhlapäivä on 31. elokuuta.

Pelastuslaitoksen päätös koskee Asikkalaa, Hartolaa, Heinolaa, Hollolaa, Kärkölää, Lahtea, Orimattilaa, Padasjokea ja Sysmää. Muiden kuntien käytännöt tulee varmistaa paikalliselta pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että metsäpalovaroituksen voimassa ollessa tai kovan tuulen aikana ilotulitteiden ampuminen on kiellettyä. Ilotulitteen ampujan on myös selvitettävä etukäteen olinpaikkansa osoitetiedot, jotta hätäilmoituksen teko on tarvittaessa mahdollista.

Ilotulitteita ampuessa on myös huomioitava oma, muiden henkilöiden sekä ympäristön turvallisuus. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi