Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Luontoa, vettä ja juomanvalmistusta – Rautatienkadulle nouseva muraali kiteyttää lahtelaisuuden kerrostalon seinään

Yritys- ja kulttuurielämän kädenpuristukseksikin tituleerattu lahtelaislähtöisen Laura Lehtisen maalaama ja Teerenpelin kustantama muraali kohoaa Lahden katukuvaan tuota pikaa.

Mikäli sää suosii, seinän korkuinen muraali valmistuu komistamaan Lahden keskustaa jo ensi viikon tiistaina. Kuva: Antti Yrjönen

Rautatienkatu 13:een tulee jälleen uusi muraali, kun Lahden kaupungin vuonna 2017 aloittama Taideakseli-hanke saa jatkoa Teerenpelin 25-vuotista taivalta juhlistavalla seinämaalauksella. Kahden vuoden ajan suunnitteilla ollut muraali maalataan keskeiselle paikalle Rautatienkatu 13:n eteläpäätyyn, josta sitä voi ihailla käveltäessä Matkakeskukselta keskustaan.

Kuvassa nähdään luontomaisemaa, pohjavettä, ohrantähkiä ja kupariset tislauspannut. Teerenpeli yhtiöiden yrittäjä ja kehitysjohtaja Marianne Pyysingin mukaan kuvan elementteihin kiteytyy ajatus Lahdesta perinteikkäänä juomanvalmistuskaupunkina.

– Ne kaikki liittyvät viskinvalmistukseen. Harva lahtelainenkaan taitaa tietää, että Lahdessa sijaitsee Suomen suurin viskitislaamo, Pyysing toteaa tiedotteessa. 

Maalauksen toteuttaa Lahdesta kotoisin oleva kuvataiteilija Laura Lehtinen, jonka kuvitusidea palkittiin Taideakseli-hankkeen ideakilpailussa. Teerenpelin omistajat ihastuivat Lehtisen ehdotukseen värisävyjä myöden, ja nyt maalaus kohoaa Rautatienkadulle vanhaa rakennusta ja miljöötä kunnioittaen.

– Muraalin värimaailma on poimittu itse rakennuksesta ja sitä ympäröivästä kaupunkikuvasta ja siihen yhdistyy Teerenpelin omaa, etiketeistä tuttua värimaailmaa. Pyrin aina siihen, että teos sulautuu ympäristöönsä, Lehtinen kuvailee.

Maalausta on valmisteltu kahden vuoden ajan yhteistyössä Teerenpelin ja kaupunkikuvatyöryhmän kanssa, ja se valmistuu tekijöiden mukaan ensi viikon tiistaihin mennessä.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi