Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mukkulan tapahtumapuistossa on ollut tänä kesänä hiljaista, eikä ensi kesä näytä sen paremmalta – nyt pohditaan mitä kaikkea alueella voisi järjestää

Lahden kaupungin tapahtumapäällikön Inkeri Määtän mukaan alueen ongelmallisuus on kaupungilla hyvin tiedossa.

Mukkulan tapahtumapuistossa on ollut tänä kesänä hiljaista. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupungin omistaman Mukkulan tapahtumapuiston käyttöaste on jäänyt varsin vähäiseksi. Edellisen kerran alue on ollut käytössä kesällä 2018, jolloin siellä järjestettiin Summer Up, Nightwishin konsertti ja pieniä liikuntatapahtumia. Summer Upin loppuminen oli menetys Lahden kaupungille. Tapahtumaa järjestettiin vuodesta 2003 lähtien ja se oli vuosia suosituin Päijät-Hämeessä säännöllisesti järjestetyistä kesätapahtumista.

Tänä kesänä tapahtumia ei ole ollut lainkaan. Myös ensi kesän varaustilanne näyttää varsin hiljaiselta.

– Ensi kesälle on yksi alustava varaus, mutta siitä ei voi vielä kertoa mitään, tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä Lahden kaupungilta sanoo.

Vääränkokoinen alue

Määtän mukaan alueen ongelmallisuus on kaupungilla hyvin tiedossa.

– Tapahtuma-alue on väärän kokoinen. Pienille toimijoille se on liian suuri ja suurille liian pieni. Nyt pienet toimijat hukkuvat sinne. Tietenkin voisi miettiä, saisiko aluetta lisärakenteilla houkuttelevammaksi, Määttä sanoo.

Lue myös: Summer Up: Lahden elinkeinoelämä menettää satojatuhansia euroja, kun festarikansa vaeltaa muualle
 

Mukkulan tapahtumapuiston vajaakäyttöön on kiinnitetty huomiota ja alueen kehittämistä on pohdittu. Ajatuksissa on ollut perustaa työryhmä miettimään asiaa.

– Isoja ja aika samankaltaisia musiikkitapahtumia on ollut todella paljon. Lahti ei kuitenkaan ole kovin suuri kaupunki, joten olisi hyvä miettiä myös sitä, riittääkö kaikkiin kävijöitä. Tällä hetkellä olisi suurin tarve isolle nuorisotapahtumalle. Se voisi olla jotakin muutakin kuin musiikkitapahtuma, Määttä sanoo.

Visit Lahti markkinoi

Lahden kaupunki ei varsinaisesti markkinoi Mukkulan tapahtumapuistoa, vaan myyntityö hoidetaan Visit Lahden kautta.

– Olemme pohtineet alustavasti myös sitä, mitä tapahtumia Lahdesta puuttuu. On tullut esille, että eläintapahtumille ja etenkin sellaisille tapahtumapaikoille, joissa niitä voitaisiin järjestää, olisi kysyntää. Esimerkiksi koirakilpailuille ei tahdo löytyä sopivia paikkoja, vaikka harrastajamäärät ovat jatkuvasti kasvussa. Urheilualueilla niitä ei aina voi järjestää.

Mukkulan tapahtumapuiston vahvuutena Määttä pitää sen luonnonkaunista ympäristöä ja sijaintia. Kävelymatka keskustasta on lyhyt ja julkisilla kulkuneuvoillakin pääsee aivan äärelle.

– Alue on hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lisäksi tapahtumapuistossa on valmiiksi hyvä infrastruktuuri. Sähköä, viemäröintiä ja vettä riittää isompiinkin tarpeisiin, Määttä sanoo.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi