Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hampun kasvattaminen kävi kalliiksi – mies menettää valtiolle rikoksentekovälineen eli vuokrakiinteistön arvona 20 000 euroa

Poliisi takavarikoi kärköläläismieheltä sekä kasvavia kannabiskasveja että valmista marihuanaa. - Kuvituskuva Kuva: Janne Ranne

Kärköläläismiehellä oli epäonnea. Ensin tulee poliisi ja takavarikoi kymmeniä kasvavia kannabiskasveja ja satoja grammoja valmista huumausainetta, sitten käräjäoikeus määrää hänelle vankeutta ja tuomitsee menettämään valtiolle rikoksentekovälineenä käyttämänsä kiinteistön arvon.

Mies oli vuokrannut vanhan pienen omakotitalon ja perustanut sen kahteen huoneeseen kasvattamon. Vesiviljelyyn perustuneissa kasvattamoissa oli yhteensä 50 kannabiskasvia. Niistä mies oli ehtinyt leikata neljä kasvia kuivumaan. Kasveista olisi ollut saatavissa yli 90 grammaa marihuanaa.

Kasvamassa olleet 46 kasvia vei poliisi tehtyään taloon kotietsinnän. Kasveista olisi ollut saatavissa yli 1 100 grammaa marihuanaa. Samalla poliisi takavarikoi 340 grammaa marihuanaa, jonka mies oli saanut riivittyään kasvamassa olleita kasveja.

Kasvattamo paljastui viime maaliskuussa. Tuolloin asunnosta löytyi luvattomia aseitten patruunoita.

Myöhemmin keväällä miehen hallusta löytyi Lahdessa kahdella eri kerralla amfetamiinia, marihuanaa ja huumausaineeksi luokiteltuja tabletteja.

Hän oli käyttänyt itsekin useita eri huumausaineita ja kärähtänyt ratista.

Yli vuosi linnaa

Syyttäjä vaati rikoksentekovälineen eli vuokrakiinteistön arvon tuomitsemista valtiolle.

Oikeus kuuli todistajana kiinteistön omistajaa, jonka mukaan kiinteistön arvo on 30 000–40 000 euroa. Vastaajan mielestä kiinteistö voisi olla jopa arvoton.

Oikeus päätyi 20 000 euroon, jolla omistaja oli kiinteistön ostanut viitisentoista vuotta aiemmin. Hän oli tehnyt talossa pientä remonttia, mutta sen jälkeen talossa on tapahtunut normaalia kulumista.

Käräjäoikeus tukeutuu tuomiossaan kahteen Korkeimman oikeuden ratkaisuun. Toisessa tapauksessa oli kyse kiinteistön käyttämisestä kannabiksen kasvattamiseen, toisessa auton vuokraamisesta suuren amfetamiinierän kuljettamiseksi. Kummankin arvo tuomittiin valtiolle.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 1984 syntyneen miehen törkeästä huumausainerikoksesta, neljästä lievemmästä huumausainerikoksesta ja neljästä muusta rikoksesta 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi