Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Helsingintien liikenne siirtyi kiertotielle Lahdessa ensi kesään asti

Kuva: Timo Filpus

Helsingintie (maantie 140) siirtyi kiertotielle keskiviikon ja torstain välisenä yönä 21.–22. elokuuta. Samalla kävelyn ja pyöräilyn yhteys siirtyi työnaikaiselle kiertotielle.

Lahden eteläisen kehätiehankkeen tiedotteen mukaan kiertotiet ovat käytössä Nikulan risteyssillan rakennustöiden ajan kesään 2020 asti. Samassa yhteydessä korjataan ELY-keskuksen toimesta Helsingintiellä Porvoonjoen ylittävä vanha silta.

Ajoneuvojen kiertotie pohjoisesta päin kulkee Eteläistä Rengastietä Porvoonjoentielle ja takaisin Helsingintielle uutta kehätietä pitkin. Kiertotie etelän suunnasta tuleville kulkee samaa reittiä vastaavasti toiseen suuntaan.

Kiertotien takia Eteläiselle Rengastielle ja Porvoonjoentielle on tehty muutoksia muun muassa risteysalueisiin ja suojateihin. Väistämisvelvollinen suunta muuttuu Porvoonjoentien ja Eteläisen Rengastien risteyksessä.

Kävelyn ja pyöräilyn kiertotie on lyhyempi: reitti kulkee Nikulankadun kautta uudelle, pysyvälle kävelyn ja pyöräilyn väylälle. Valmistuttuaan tämä uusi kävelyn ja pyöräilyn väylä tulee kulkemaan kehätien rinnalla Helsingintieltä aina Luhdantaustankadulle asti. Kävelyn ja pyöräilyn yhteys Porvoonjoentielle kulkee kuten aiemmin Eteläisen Rengastien kautta.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi