Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Pieni ruttu, joka siliää matkan varrella" – valtuuston varapuheenjohtaja Mika Kari kiittelee kaupunginjohtajan ratkaisua

Karin tavoin rekrytointitapaa kritisoinut kokoomuksen Lahden kaupunginvaltuutettu Francis McCarron sanoo kaupunginjohtajan tehneen arviointivirheen, mutta toivoo kaupunginhallituksen puheenjohtajistonkin "nostavan käden pystyyn virheen merkiksi".

Lahden kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) pitää hyvänä, että kaupunginjohtaja Pekka Timonen päätti panna hankejohtajan tehtävän lopulta julkiseen hakuun. Kuva: Ronja Koskinen

Ympäristöpääkaupunkihankkeen johtajan valintaprosessia viikonloppuna kritisoinut Lahden kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) on tyytyväinen kaupunginjohtaja Pekka Timosen ratkaisuun panna johtajan pesti julkiseen hakuun.

– Vaikka valintaprosessi on kaupunginjohtajan toimivallassa, on hyvä että hän harkitsi asiaa uudelleen ja osoitti suuruutta sekä kykyä muodostaa kantansa uudelleen saamansa palautteen pohjalta. Julkinen haku on linjassa sen kanssa, mitä julkiselta toimijalta sopii odottaa tällaisissa tilanteissa, Kari sanoo.

Timonen ehti nimetä kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Milla Bruneaun (kok.) johtajan tehtävään, mutta päätti perua nimityksen.

Ei tästä sen suurempia lommoja kannata alkaa kaivella. Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.)

Kari toivoi viikonloppuna, ettei "hankkeen epäonnistuneesta aloituksesta tule pysyvää lommoa ympäristöpääkaupunkivuoteen ja sen valmisteluun".

– Ei tästä sen suurempia lommoja kannata alkaa kaivella. Enemmänkin on tyylikästä, että jos asia on kulkemassa väärää polkua, asioita voidaan arvioida uudelleen, Kari sanoo nyt.

– Mielestäni tämä on pieni ruttu, joka siliää matkan varrella. On hyvä, että korjausliike tehtiin.

Kari sanoo, että ympäristöpääkaupunkihanke ei saa jäädä "vallan kammareihin", vaan se tulee jalkauttaa osaksi kaikkien kaupunkilaisten arkea.

– Siksikin avoimuus johtajarekrytoinnissa on tärkeää, hän sanoo.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutetun Francis McCarronin mukaan kaupunginjohtajan päätös peruuttaa Milla Bruneaun nimitys ja panna tehtävä julkiseen hakuun oli ainoa oikea. "Näin olisi alun perinkin pitänyt toimia", hän sanoo. Kuva: Viena Kytöjoki

McCarron: "Jatkossa kaikki pitää tehdä kunnolla ja oikein"

Karin tavoin hankejohtajan rekrytointiprosessia kritisoinut kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Francis McCarron sanoo kaupunginjohtajan ratkaisun olleen ainoa mahdollinen johtopäätös.

– Näin olisi pitänyt toimia alun perinkin. Tämä päätös antaa hankkeelle uuden mahdollisuuden onnistua. Nyt on tärkeää unohtaa tämä epämiellyttävä välikohtaus ja tehdään avoin haku mahdollisimman näyttävästi ja hakea sillä tälle hankkeelle positiivista julkisuutta valtakunnallisesti. Toivotaan, että parhaat mahdolliset voimat hakevat tehtävää ja paras valitaan.

McCarron kannustaa Bruneauta hakemaan tehtävää. Bruneau ilmoitti Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa hakevansa pestiä.

Ei tietenkään voi olla niin, että 2,5 vuoden projekti tuhoutuu yhden virheen takia. Kaupunginvaltuutettu Francis McCarron (kok.)

McCarron kutsuu kaupunginjohtajan viime viikolla tekemää ja maanantaina peruttua rekrytointipäätöstä arviointivirheeksi. Syyttävää sormea on turha osoittaa kuitenkaan vain Timosen suuntaan, McCarron sanoo.

– Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto näytti Timoselle vihreää valoa, joten myös heidän tulee nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi, McCarron sanoo viitaten kaupunginhallituksen puheenjohtajaan Sirkku Hildéniin (sd.) sekä varapuheenjohtajiin Juha Rostedtiin (kok.) ja Aleksi Mäntylään (vihr.).

McCarronin mukaan virheisiin ei ole enää varaa.

– Tämä oli amatöörimäinen virhe, etenkin kun kyse on julkisen rahan hankkeesta. Nyt pitää lähteä avoimuuden kautta. Jatkossa kaikki pitää tehdä kunnolla ja oikein. Kyllä tämä tästä. Ei tietenkään voi olla niin, että 2,5 vuoden projekti tuhoutuu yhden virheen takia.

Lue myös: Anttilanmäki tähtää kiertotalouden mallialueeksi, ensimmäisen askel on kyläläisten yhteinen tavaralainaamo – "Aika iso osa tavaroistani joutaa muidenkin käyttöön"
 
Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi