Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen kunnat ottavat kantaa ensihoidon laskutusvirheisiin – takavuosien maksuosuuksiin jopa satojentuhansien eurojen muutoksia?

Ensihoidon vuosien 2013-2017 kuntalaskutus sisältää virheellisyyksiä. Kuva: Antti Yrjönen

Päijät-Hämeen kuntien vuosina 2013–2017 maksamat ensihoitolaskut on avattu uuteen tarkasteluun. Hyvinvointiyhtymän tekemän selvityksen mukaan jäsenkuntien maksuosuuksissa on ollut jopa satojentuhansien eurojen suuruisia virheitä.

Asia nousi esille, kun Sysmän ja Hartolan kunnat tekivät yhtymälle viime vuonna selvityspyynnön ensihoidon laskutusperusteista. Kuntien mielestä laskutusta ei hoidettu yhtymän valtuuston hyväksymien periaatteiden mukaisesti.

Asiaa selvittänyt työryhmä piti Sysmän ja Hartolan selvityspyyntöä aiheellisena. Muun muassa Kela-tuloja ei ole huomioitu oikein. Lisäksi kuntalaskutus sisältää muitakin virheellisyyksiä, eivätkä virheellisyydet koske pelkästään selvitystä pyytäneitä kuntia.

Yhtymä pyytää lausuntoja

Hyvinvointiyhtymä on selvittänyt maksuosuuksien oikaisemista ja pyytää kuntia antamaan asiasta lausunnon 30. elokuuta mennessä. Työryhmä ei tehnyt esitystä siitä, miten asia tulisi ratkaista.

Tarkistettujen laskelmien mukaan Sysmä olisi maksanut ensihoitomaksuja 272 000 euroa, Kärkölä 247 000 euroa ja Padasjoki 235 000 euroa liikaa. Hollolalta ja Orimattilalta olisi peritty runsaat 140 000 euroa ylimääräistä.

Heinola puolestaan olisi saamassa noin puolen miljoonan euron ja Iitti 426 000 euron lisälaskun. Lahden maksuosuus kasvaisi runsaalla sadallatuhannella eurolla.

Iitin kunnanhallitus käsittelee maanantaina esitystä, jonka mukaan kunta ei hyväksyisi maksuosuuden oikaisua. Myös Heinola on aikeissa kyseenalaistaa vuosien takaisten maksuosuuksien uudelleenjaon.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi