Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme
Vili
Uuskallio
@ViliUuskallio vili.uuskallio@ess.fi

Näkökulma: Hyvinvointiyhtymän hallinnon tuuletus on vietävä loppuun

Ongelmat jäivät muhimaan edellisen yt-prosessin jälkeen. "Ainakin viisi ihmistä pitäisi saada heti pois tehtävistään".

Hyvinvointiyhtymän tilanne on nyt merkittävästi hankalampi kuin edellisten yt-neuvotteluiden aikaan keväällä 2017. Kuva: Katja Luoma

Korjausten lykkääminen tavallisesti vain pahentaa ongelmia ja nostaa kustannuksia. Tämän on saanut huomata Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, jonka tulos on painumassa tänä vuonna 34 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Yhtymässä käynnistettiin tällä viikolla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on sopeuttaa taloutta vuosittain 15 miljoonalla eurolla kahden seuraavan vuoden aikana. Neuvottelut koskevat yhtymän koko henkilöstöä, jota on yli 7 000 henkeä. Vähennystarve on 250 henkilötyövuotta.

Tilanne on nyt merkittävästi hankalampi kuin yhtymän perustamisen jälkeen keväällä 2017. Silloin yt-neuvottelut koskivat 360 henkeä ja päätyivät 60 henkilötyövuoden vähennykseen.

Yhtymän viime talvena jättänyt toimitusjohtaja Eetu Salunen kertoi tuolloin, että tavoiteltuihin 3 miljoonan euron säästöihin päästiin pääosin pehmein keinoin. Työntekijäjärjestöjen edustajat puolestaan katsoivat, että yt-neuvottelut kohdistuivat työtä tekeviin käsiin ja matalapalkkaiseen henkilöstöön.

Ongelmat jätettiin muhimaan

Yhtymän hallintoa ei parin vuoden takaisissa yt-neuvotteluissa saatu tuuletettua siinä määrin kuin tarvetta olisi ollut. Kun Etelä-Suomen Sanomat syksyllä 2016 haastatteli yhtymän päättäjiä ja viranhaltijoita, hallinnon ja virkajohdon toimintaa moitittiin muun muassa kuppikuntaiseksi, vanhoilliseksi ja tehottomaksi.

Ongelmat tiedostettiin, mutta ne jätettiin muhimaan. Yhtymän johtoportaassa on ammattitaitoisia ihmisiä, mutta myös työntekijöitä, jotka ovat yksinkertaisesti väärissä tehtävissä.

Omalla alallaan huipputaitava henkilö voi olla hallinnoijana ”despootti ja budjetin paisuttaja”. Päättäjille esiteltäviä tilastoja saatetaan kaunistella ja vääristellä.

Erään arvion mukaan yhtymän hallinnosta ”ainakin viisi ihmistä” pitäisi saada heti pois tehtävistään.

On syntynyt vaikutelma italialaisesta lakosta. Asiat eivät välttämättä ole edenneet, vaikka yhtymähallitus on niin päättänyt. Tai sitten asiat ovat kulkeneet hidastetusti. Epäselvää on, miten toimialajohtajilta tulleita kehittämiskohteita on suunniteltu, aikataulutettu, vastuutettu ja toimeenpantu.

Yhtymähallitusta johti parin vuoden ajan kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja ja nykyinen ministeri Ville Skinnarin (sd.), jonka aika ei riittänyt paikallisten sote-asioiden hoitamiseen. Yhtymähallituksen kokouksia ei valmisteltu puheenjohtajapalavereilla. Ex-toimitusjohtajalle jäi vapaa rooli.

Käynnissä on ollut jopa sadoittain erilaisia hankkeita. Tiedossa ei ole, ovatko ne kaikki olleet tehokkaita, vai enemmänkin näennäistä tekemistä.

Hallinnon purkaminen ei riitä

Selvää on, ettei yhtymän taloutta pelasteta pelkästään hallintoa purkamalla. Valtavassa sote-organisaatiossa on väistämättä paljon esimiestyötä ja lisäksi lakiin perustuvaa hallintotyötä.

Suurimmat säästöt joudutaan etsimään sieltä, missä on suurimmat menot: terveys- ja sairaanhoitopalveluista sekä ikääntyneiden palveluista ja kuntoutuksesta. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yhtymän on harvennettava 190 toimipisteen palveluverkkoaan.

Samalla yt-menettelyssä on katsottava, voidaanko lääkäreitä ja hoitajia siirtää hallinnosta siihen työhön, johon heidät on koulutettu.

Kaikkein olennaisinta on, ettei hallinto toimi jarruna yhtymän välttämättömässä kehittämisessä.

Laskennallista halpuutta ei ole

Vielä joitakin vuosia sitten Päijät-Hämeessä voitiin ylpeillä valtakunnan kustannustehokkaimmilla sosiaali- ja terveyspalveluilla. Nyt laskennallista halpuutta ei enää ole.

Kulut ovat ryöpsähtäneet, mutta yhtymän jäsenkuntien tulot eivät ole nousseet. Kunnilta loppuvat pian rahat, jos yhtymän menot kasvavat monta prosenttia vuodessa.

Yt-menettely antaa yhtymän uudelle toimitusjohtajalle Marina Erholalle mahdollisuuden luoda organisaatio omiin tarkoituksiinsa sopivaksi. Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo.

Yhtymän uudistamisessa on edettävä rakentavasti, jottei työilmapiiri heikkene ja henkilöstö karkaa muualle. Työntekijöiltä on jo saatu yhtymän kehittämistä koskevia ideoita kymmenittäin. Niitä on mahdollisuuksien mukaan hyödynnettävä.

Hallinnon uudistaminen jäi kesken pari vuotta sitten. Varmistaakseen toimintakykynsä yhtymän on nyt vietävä työ loppuun.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi