Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän uusi ohje neuvoo, mitä kotona valmistettujen elintarvikkeiden myynnissä tulisi huomioida

Kuvituskuva. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ympäristöterveyskeskus julkaisi uuden ohjeen kotona sijaitseville elintarvikehuoneistoille. Tiedotteen mukaan ohjeesta on apua, mikäli suunnitelmissa on aloittaa esimerkiksi leipomotoiminta kodin tiloissa.

Kotikeittiö voi toimia elintarvikehuoneistona, mikäli toiminta voidaan järjestää hygieenisella tavalla. Asuminen ei saa aiheuttaa riskiä ksäiteltäville elintarvikkeille.

Kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle on ilmoitettava elintarvikkeiden käsittelystä kotona silloin, kun valmistettavat elintarvikkeet eivät ole vähäriskisiä tai kun on kyse elinkeinon harjoittamisesta. Tiedotteen mukaan eläimistä saatavia elintarvikkeita ei voi käsitellä kotona ennen vähittäismyyntiä.

Ohje löytyy kokonaisuudessaan yhtymän terveydensuojelun nettisivuilta.

Oskari Valtonen
oskari.valtonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi