Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymä aloittaa syksyllä perhehoitajien valmennukset kehitysvammaisten palveluihin – infotilaisuus hakijoille järjestetään elokuun lopussa

Kuva: Anton Soinne

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä käynnistää syksyllä ensimmäistä kertaa valmennukset, joissa koulutetaan perhehoitajia kehitysvammaisten palveluihin, tiedottaa yhtymä. Ennen valmennusten aloittamista yhtymä järjestää avoimen infotilaisuuden kaikille päijäthämäläisille, jotka ovat kiinnostuneet kehitysvammaisten ja ikäihmisten perhehoidosta.

Hoitajia haetaan asumis- ja omaishoitopalvelujen tueksi. Perhehoitajille on erityisesti tarvetta Lahdessa, Iitissä ja Orimattilassa, mutta hoitajia kaivataan myös koko Päijät-Hämeen alueelle.

Infotilaisuudessa kerrotaan yleisesti perhehoidosta, hoitajien valmennuksesta ja hoitajaksi ryhtymisestä.

Yhtymän tiedotteen mukaan perhehoitajaksi voi ryhtyä kuka tahansa henkilö, joka soveltuu koulutuksensa, ominaisuuksiensa tai kokemuksensa perusteella huolehtimaan apua tarvitsevan henkilön hyvinvoinnista omassa kodissaan. Hoitaja voi asua yksin, elää parisuhteessa tai olla perheellinen. Perhehoitajaksi pyrkivän täytyy suorittaa perhehoitajien valmennus. Muuta koulutusvaatimusta ei ole.

Perhehoito on usein pysyvä, vuosien tai vuosikymmenien mittainen ratkaisu sekä yksilöllinen vaihtoehto palveluasumiselle. Lyhytaikaista perhehoitoa käytetään esimerkiksi omaishoidon tukimuotona ja se sopii tilapäishoidon tarpeisiin. Joissain tilanteissa perhehoito voidaan järjestää hoidettavan kotona.

Infotilaisuus järjestetään 27. elokuuta klo 17 osoitteessa Aleksanterinkatu 15.

Yhtymä järjesti ensimmäistä kertaa perhehoitajien valmennuksen Päijät-Hämeen alueella keväällä. Silloin perhehoitajia koulutettiin ikääntyneiden palveluihin.

Lue myös: Vain pienellä osalla kehitysvammaisista on työpaikka – ystävät ja harrastukset pitävät töitä etsivän Taru Föhrin liikkeessä
 
Oskari Valtonen
oskari.valtonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi