Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointihtymä asetti toimialakohtaiset yt-tavoitteet – "Kohdentumista katsotaan neuvotteluiden kuluessa"

250 henkilötyövuoden vähennystavoitteesta huolimatta hyvinvointiyhtymä myös rekrytoi henkilöstöä. Esimerkiksi viestintään jäänyttä aukkoa paikataan.

Päijät-Hämeen keskussairaalan rakennushanke on iso hanke myös viestinnän näkökulmasta. Kuva: Antti Yrjönen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on asettanut yt-neuvotteluiden toimialakohtaiset säästötavoitteet. 15 miljoonan euron vuotuinen sopeutustavoite on tässä vaiheessa jyvitetty toimialoille niiden toimintakulujen suhteessa.

Terveys- ja sairaanhoitopalveluissa sopeutustarve on laskennallisesti 5,7 miljoonaa euroa, ikääntyneiden palveluissa ja kuntoutuksessa 3,8 miljoonaa ja perhe- ja sosiaalipalveluissa 3,7 miljoonaa euroa.

Strategia- ja tukipalveluiden osuus on 1,5 miljoonaa euroa, yhtymän johdon 160 000 euroa ja ympäristöterveyden 40 000 euroa.

Toimialoille asetetut yt-tavoitteet eivät välttämättä ole lopullisia, kertoo yhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola.

Henkilöstöllä on motivaatiota ja kehittämisen halua. Yhtymähallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen (sd.)

– Kohdentumista katsotaan neuvotteluiden kuluessa.

Henkilöstöltä runsaasti ehdotuksia

Maanantaina käynnistyneet yt-neuvottelut tähtäävät 250 henkilötyövuoden vähentämiseen runsaan 7 000 työntekijän yhtymässä.

– Toimialajohtajat lähtevät koordinoimaan valmistelua. Sen lisäksi on nimetty kaksi poikkihallinnollista ryhmää, joista toinen tarkastelee tilojen vuokrausta ja muita ulkoisia sopimuksia ja toinen organisaatiota.

Yt-neuvotteluiden ennakoidaan kestävän vähintään 12 viikkoa.

Lue myös: Akuutti 24:n ensihoitoa on vaivannut huono työilmapiiri jo vuosien ajan – "Tilanne on kärjistynyt sietämättömäksi”
 

– Nyt menee varmasti useampi viikko ennen kuin on tiedotettavaa, Erhola ennakoi.

Henkilöstö osallistuu neuvotteluihin paitsi työryhmien kautta, myös lähettämällä sähköpostilaatikkoon kehittämisehdotuksia. Keskiviikkoon mennessä ehdotuksia oli tullut jo kuutisenkymmentä.

– Se kertoo, että henkilöstöllä on motivaatiota ja kehittämisen halua. Toivottavasti sieltä saadaan ideoita, yhtymähallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen (sd.) toteaa.

Työpaikkoja avoinna

Sopeutustavoitteet on asetettu kahdelle seuraavalle vuodelle. Yt-neuvottelut jouduttiin aloittamaan, koska yhtymän tämän vuoden tulos on painumassa lähes 34 miljoonaa euroa miinukselle.

Yt-menettelystä huolimatta yhtymä myös rekrytoi henkilöstöä. Tällä hetkellä on avoinna kolmisenkymmentä työpaikkaa.

Yhtymä hakee muun muassa viestintäpäällikköä, jonka tehtäviin kuuluu asiakasviestintää ja markkinointia. Valittava henkilö toimii viestintäjohtajan sijaisena ja osallistuu tarvittaessa yhtymän kriisiviestintään.

– Yhtymän viestinnästä siirtyi keväällä kaksi henkilöä muualle. Nyt heidän paikkaamisekseen täytetään yksi paikka, viestintäjohtaja Katja Patronen perustelee viestintäpäällikön palkkaamista.

Lahden kaupungin viestinnässä työskentelee toistakymmentä ihmistä. Yhtymän viestinnässä vakituisia työntekijöitä on tällä hetkellä vain kaksi.

– Se on varsin vähän, kun ajattelee, että meilläkin on julkisuuslain edellyttämät viestintävelvoitteet.

Yt-prosessi on Patrosen mukaan iso asia myös viestinnällisesti.

– Viime aikoina on ollut esimerkiksi kyberhyökkäyksen viestintää. Myös keskussairaalan rakennushanke on viestinnän näkökulmastakin iso. Hoidamme tietysti myös verkkosivustoa, intranetiä ja henkilöstötiedotteita.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi