Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kilometreittäin Peikon palkkeja lentoaseman laajennukseen

Lahtelaisyhtiön suurin hanke kautta aikojen.

Terminaali 2 laajenee Peikon teräsrungon avulla. Kuva: Peikko

Lahtelainen Peikko on valittu toimittajaksi Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennushankkeeseen. Tilaus käsittää 4,2 kilometriä Deltabeam-teräspalkkeja.

Peikko valmistaa ja toimittaa kohteeseen myös 2 000 tonnia muita teräsrakenteita sekä vastaa kohteen komponenttien asennuksista. Toimitukset kohteeseen alkavat alkusyksystä, ja asennustyöt jatkuvat noin vuoden ajan.

Lentoaseman terminaali 2:n laajennus on osa lentoasemayhtiö Finavian investointihanketta, joka mahdollistaa 30 miljoonan vuotuisen matkailijan sujuvan palvelun Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Laajennuksen pinta-ala on yli 10 hehtaaria.

Kokonaisinvestoinnin summa on yli miljardi euroa. Lentoaseman laajennus valmistuu vuoteen 2022 mennessä. Hankkeen päätoteuttaja on rakennusyhtiö SRV, ja sen teknisistä suunnittelualoista vastaa Ramboll. HKP Architects sekä Arkkitehtitoimisto ALA Oy vastaavat kohteen arkkitehtonisesta suunnittelusta. Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen kertoo, että kyseessä on yksi Suomen merkittävimmistä rakennushankkeista tällä hetkellä.

– Kyseessä on myös Peikon historian suurin yksittäinen hanke.

Deltpabeam-liittorunko perustuu onttoihin teräspalkkeihin, joita voi liittää toisiinsa ja täyttää betonilla. Järjestelmä soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Rungon avulla voidaan kerroskorkeutta pienentää jopa puoli metriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Rungon avulla voidaan helposti toteuttaa myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikalla valua.

Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö, jonka palveluksessa on yli 1 800 työntekijää. Sillä on omaa tuotantoa kymmenessä maassa. Viime vuoden liikevaihto oli 225 miljoonaa euroa.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi