Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden eteläisen kehätien ensimetrit otettiin käyttöön Hollolassa

Kuva: Timo Filpus

Ensimmäiset metrit rakenteilla olevasta Lahden eteläisestä kehätiestä otetaan käyttöön Hollolassa torstain ja perjantain välisenä yönä. Perjantaiaamun työmatkaliikenne kulkee jo uuden Soramäen eritasoliittymän kautta, kerrotaan Väylävirastosta.

Riihimäentien eli kantatie 54:n liikenne siirretään kulkemaan uuden Soramäen risteyssillan yli torstai-iltana. Sen jälkeen työnaikainen kiertotie puretaan ja eritasoliittymän alue viimeistellään.

Seuraavaksi valtatie 12:n Tampereen suunnan liikenne siirretään kulkemaan uuden kehätien ja eritasoliittymän ramppien kautta. Väyläviraston mukaan autoilijoiden on perjantain vastaisena yönä varauduttava pysäytyksiin ja muuttuviin kaistajärjestelyihin, kun eritasoliittymän väyliä viimeistellään.

Kävelijät ja pyöräilijät ohjattiin jo aiemmin kulkemaan Riihimäentien myötäisesti rakennettavan kehätien yli, samoin Sydänmaansuon ja Soramäen alikulkukäytävien kautta.

Lahden eteläinen kehätie avataan liikenteelle vuoden 2020 lopulla. Hanke maksaa noin 275 miljoonaa euroa. Kustannuksiin on laskettu myös hankkeeseen kuuluvan Lahden eteläisen sisääntulotien eli Uudenmaankadun parantamisen vaatimat 17 miljoonaa euroa.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi