Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Omakotitalo tuhoutui lopulta lähes täysin tulipalossa Lahdessa - salama iski talon yläkertaan

Salama sytytti tuleen omakotitalon yläkerran Lahdessa. Kuva: Sami Kuusivirta

Omakotitalo tuhoutui lähes täysin tulipalossa Saunatiellä Lahdessa tiistaina. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Kari Sipilän mukaan tuho on "käytännössä aika totaalinen".

- Kyllä se näyttää aika pahalta. Epäilen, että talo on menee purkuun. Kun talo kastellaan läpikotaisin, niin eipä siinä muita vaihtoehtoja ole, Sipilä sanoo.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen julkaisemista Twitter-päivityksistä voi nähdä, miltä palopaikalla näytti sammutusöiden alkuvaiheessa kello 16.22 ja miltä sammutustöiden loppuvaiheessa kello 19.41.

Tulipalo syttyi Pelastustoimen mediapalvelun mukaan salaman iskusta. Se sytytti tuleen omakotitalon yläkerran. Paloa sammuttamaan lähetettiin harvinaisen paljon pelastuslaitoksen yksiköitä, kaikkiaan 22, mutta palon leviämistä talon alakertaan ei pystytty estämään.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 15.53 Sammutustyöt olivat päättymässä kello 20.30 aikoihin.

Sipilä sanoo, että vahingot ovat mittavat, mutta niiden suuruusluokkaa hän ei ryhtynyt arvioimaan. Onni onnettomuudessa oli, että tulipalossa ei kuitenkaan syntynyt henkilövahinkoja.

Omakotitalo oli Sipilän mukaan rakennettu 1940-luvulla.

Ukkosmyrsky aiheutti hälytyksiä

Lahden ja Hollolan ylitse tiistaina iltapäivällä noin kello 16 aikoihin pyyhkäissyt ukkosmyrsky aiheutti useita pelastustehtäviä Saunatien palon lisäksi

Sipilän mukaan pahoilta tuhoilta vältyttiin kuitenkin muualla: muun muassa Viuhassa Lahdessa salamanisku oli sytyttänyt puun palamaan, Herrasmannin päiväkodissa tulvi Lahdessa, ja myös Hollolassa ja Petsamossa käytiin torjumassa tulvavahinkoja. Sen sijaan Lahden keskustassa, jossa tulviin on totuttu rajujen ukkoskuurojen aikana, vältyttiin tällä kertaa tulvilta.

Nastolan Tokmanni puolestaan ilmoitti Facebook-sivuillaan, että myymälä jouduttiin sulkemaan poikkeuksellisesti jo kello 17 jälkeen kovan vesisateen seurauksena.

Myös DNA:n yhteyksissä on tiettävästi ollut ongelmia ainakin Ahtialan alueella. DNA:n mukaan ongelmaa korjataan parhaillaan eikä sen laajuudesta ole vielä täyttä tietoa.

Juttua päivitetty 13.8. klo 18.04: tiedolla muun muassa salaman iskusta, kello 18.50: tiedolla palon sammuttamisen etenemisestä ja ukkosmyrskyn aiheuttamista tuhoista, kello 19.30: Nastolan Tokmannin aiemmasta sulkemisesta, kello 20.22: tieto DNA:n yhteysongelmista, ja kello 20.52: palon tuhoista.

 

Omakotitalo on tulessa Saunatiellä Lahdessa. Kuva: ESS
Kuva: Sami Kuusivirta
Kuva: Sami Kuusivirta
Kuva: Sami Kuusivirta
Kuva: Sami Kuusivirta
Kuva: Sami Kuusivirta
Kuva: Sami Kuusivirta
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Anne Honkanen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi