Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

17-vuotias autoilija ajoi lähes kahtasataa Lahden ja Orimattilan välillä – oli saanut ajokortin samana päivänä

Poliisipartio havaitsi maanantai-iltana kovaa ylinopeutta kulkeneen auton Pennalan kohdalla.

Orimattilaan tehtävälle menossa ollut poliisipartio havaitsi maanantai-iltana kovaa ylinopeutta kulkeneen auton Pennalan kohdalla tiellä 167. Auto ajoi 80 kilometrin alueella 195 kilometriä tunnissa Lahden suuntaan.

Poliisi ei voinut pysäyttää ajoneuvoa, koska se oli matkalla toiselle tehtävälle, mutta auton tuntomerkit ja rekisteritunnus välitettiin toisille poliisipartioille, jotka lähtivät selvittämään tilannetta.

Tuntia myöhemmin partio havaitsi saman auton liikkuvan Renkomäessä edelleen vauhdikkaalla ajotyylillä. Partio seurasi autoa Miekkiöntielle, jossa sen nopeudeksi mitattiin 150 kilometriä tunnissa alueella, jossa vallitsi 50 ja 60 kilometrin nopeusrajoitukset. Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan auto joutui Miekkiöntiellä kulkiessaan koukkaamaan mutkissa vastaantulevien kaistalle, mikä olisi voinut aiheuttaa vakavan vaaratilanteen.

– Toisaalta tuollainen nopeus itsessään on jo vaaratilanne ilman mitään sen suurempaa erityistä tilannetta, tilannekeskuksesta todetaan.

Toisella kohtaamiskerralla poliisi sai pysäytettyä auton. Kuljettajaksi paljastui nuori orimattilalaismies, joka oli saanut ikäpoikkeusajokortin samana päivänä.

Ikäpoikkeusajokortti voidaan myöntää 17-vuotiaalle henkilölle poikkeuksellisesti esimerkiksi silloin, kun pitkät etäisyydet ja huonot julkiset kulkuyhteydet haittaavat henkilön koulunkäyntiä, työelämää tai tavoitteellista harrastusta.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänellä oli kyydissään kolme matkustajaa.

Hämeen poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi