Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tammi-toukokuun seurantaraportti: Lahdelle luvassa 25 miljoonan euron alijäämä

Alhainen vuosikate pakottaa kaupungin ottamaan ennakoitua enemmän velkaa investointeihin. Lähivuosien suunnitelmissa on muun muassa kaupungintalon peruskorjaus. Kuva: Katja Luoma

Lahden tulos on painumassa tänä vuonna 25 miljoonaa euroa miinukselle, ennakoi kaupungin talouden seurantaraportti tammi-toukokuulta. Alijäämän suuruusluokka on pysynyt samana kuin alkukesästä ennustettiin huhtikuun lopun tilanteen pohjalta.

Kaupungin synkät talousnäkymät johtuvat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän laskutuksen ylittymisestä arviolta 25 miljoonalla eurolla.

Lisäksi kaupungin varhaiskasvatuksessa on 3 miljoonan euron ylityspaine. Yksityisen varhaiskasvatuksen suosio ja palvelusetelin kysyntä ovat kasvaneet odotettua nopeammin. Samaan aikaan kaupunki on vahvistanut omia hoitopaikkojaan vastatakseen kysyntään.

Väistötilaratkaisut ja rakennusten purkaminen kasvattavat tilakeskuksen menoja noin miljoonalla eurolla.

Toisaalta kaupunki on saanut myyntituloja Starkin alueesta ja Tapanilakodin alueen tonteista. Lisäksi tontteja on lunastettu poikkeuksellisen paljon maanvuokrasopimusten päättyessä. Verotulot ovat toteutumassa odotetun mukaisesti.

Lahden vuosikate on jäämässä vain runsaaseen 20 miljoonaan euroon suunnitellun 50 miljoonan euron sijasta. Alhainen vuosikate pakottaa kaupungin ottamaan ennakoitua enemmän velkaa investointeihin.

Lue myös: OP Päijät-Hämeen tulos heijastelee laskevia asuntomarkkinoita
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi