Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asikkalan sote-kiinteistöjen myynnissä tuli takapakkia, kun Attendo vetäytyi – "Ilman muuta pettymys"

Asikkala kauppaa sote-kiinteistöjään. Kuva: Mirja Hussain

Asikkalan kunta koki kesäkuussa takaiskun sote-kiinteistöjen myynnissään, kun Attendo vetäytyi vanhusten palveluasumisyksikön Mäntyrinteen ostamisesta ja Honkarinteen vuokraamisesta. Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbackan mukaan Attendo ei ollut valmis rakennuttamaan Mäntyrinne 1:n ja 2:n tilalle uusia kiinteistöjä, kuten Asikkala tarjouspyynnössään edellyttää.

– Tämä oli ilman muuta pettymys, sillä kauppoja hierottiin pitkään. Sen jälkeen mietimme hetken aikaa, että mitä nyt tehdään, Ikola-Norrbacka kertoo. Hänen mukaansa Attendon vetäytymiseen vaikutti myös tyytymättömyys henkilöstömitoitukseen, jonka sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määritti keväällä myöntämässään toimiluvassa. Mitoitus on 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohden.

– He olivat sitä mieltä, että tämä ei ole kannattavaa liiketoimintaa.

Neuvoittelut käynnissä Mehiläisen kanssa

Asikkala neuvottelee Mäntyrinteen kiinteistöjen myynnistä ja Honkarinteen vuokraamisesta nyt Mehiläisen kanssa.

– Katsotaan, mihin lopputulokseen päädytään. Vielä emme ole päässeet kovin pitkälle, sillä kaikilla osapuolilla oli kesälomat välissä, sanoo Ikola-Norrbacka. Attendo oli tekemässään tarjouksessa valmis pulittamaan Mäntyrinne 1:stä ja 2:sta yhteensä 2,1 miljoonaa euroa, joka oli Asikkalan saamista tarjouksista paras.

Attendo on tuottanut viime vuodesta lähtien hyvinvointikuntayhtymälle hoivapalveluja Honkarinteessä ja Mäntyrinteessä. Jos Asikkalan kunta pääsee sopimukseen muun toimijan kanssa, Attendo luovuttaa palveluyksiköiden toimintansa uudelle toimijalle liikkeenluovutuksen periaattein. Attendon mukaan henkilökunnan työpaikat tai työehdot eivät ole mahdollisessa muutoksessa uhattuina.

Kunnan kauppaamat sote-kiinteistöt sijaitsevat Asikkalan Vääksyssä. Kuva: Anssi Hietamaa

Sinivuokon rakennuspaikka yhä epäselvä

Asikkalan myi helmikuussa kehitysvammaisten asumisyksikkö Sinivuokon Mehiläiselle. Kauppahinta oli 700 000 euroa. Mehiläinen on sitoutunut rakennuttamaan uuden kehitysvammaisten asumisyksikön ja purkamaan nykyisen rakennuksen. Ikola-Norrbackan mukaan rakentamisaikataulu ei ole vielä selvillä.

– Tarkan rakennuspaikan löytyminen on aiheuttanut eniten viivästystä. Toivon mukaan asiassa päästään syksyn aikana eteenpäin, hän sanoo. Myöskään siitä ei ole vielä varmuutta, kuinka moni Sinivuokon työntekijöistä siirtyy hykystä Mehiläisen palkkalistoille.

Asikkalan kunnanhallitus teki vuonna 2017 periaatepäätöksen Mäntyrinteen ja Sinivuokon myymisestä sekä Honkarinteen vuokraamisesta. Kunta haluaa myynnillä turvata palveluiden säilymisen sekä välttää kiinteistöistä koituvat taloudelliset tappiot. Kunta pyysi tarjouksia rakennusten ostosta ja vuokrauksesta keväällä 2018.

Lue myös: Onni aloitti koulun – monen vuoden urakan ensimmäinen päivä
Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi