Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pelastuslaitos sai hälytyksen kemikaalista tiellä – paljastuikin siitepölyksi

Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakuntien rajalla oli puoli yhdeksältä sunnuntaiaamuna vahingontorjuntatehtävä, joka osoittautui vääräksi hälytykseksi.

Pelastuslaitos sai puoli yhdeksän aikaan sunnuntaina vahingontorjuntatehtävän Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakuntien rajalle. Hätäkeskukseen soittanut henkilö ilmoitti tiellä olevan jonkinlaista kemikaalia, joka saattaisi olla haitaksi ympäristölle.

Ilmoitettu paikka sijaitsi Hollolan ja Lammin kuntien välimaastossa Valtatie 12:lla. Pelastuslaitoksen päästyä paikalle ja tarkastettua tilanteen kävi ilmi, ettei kyseessä ollut ympäristölle vaarallinen aine, vaan sateen jäljiltä tielle muodostunut siitepölykertymä.

Siitepölykertymät voivat joskus olla kirkkaankin värisiä, jolloin ne voivat näyttää erehdyttävästi ympäristöön päässeeltä haitalliselta aineelta.

Päivystävän palomestarin Harri Paukkusen mukaan vastaavia erehdyksiä kuulee tapahtuneen toisinaan, vaikka hänelle ei aiemmin omalle kohdalle ole vastaavaa tapausta osunut.

– Eivät nämä kauhean yleisiä ole, mutta varsinkin veden pinnalla kun näkyy tällaisia ilmiöitä, niin ihmiset luulee niitä usein öljyksi, Paukkunen toteaa.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi