Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Markkinaoikeus: Hyvinvointiyhtymä välttyy uhkasakolta potilastietojärjestelmän hankinta-asiassa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä välttyy uhkasakon maksamiselta, vaikka vuonna 2016 tehty potilastietojärjestelmähankinta todettiin markkinaoikeudessa hankintalain vastaiseksi.

Nykyistä Lifecare-järjestelmää käytetään siihen saakka, kunnes kuntayhtymien yhteisessä Una-hankkeessa kilpailutettava järjestelmä saadaan otettua käyttöön. Kuva: Sami Kuusivirta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä välttyy uhkasakon maksamiselta, vaikka vuonna 2016 tehty potilastietojärjestelmähankinta todettiin markkinaoikeudessa hankintalain vastaiseksi.

Hollolalainen In Net -yhtiö katsoi, että järjestelmähankinnasta olisi pitänyt järjestää kilpailutus. Yhtiö vaati 200 000 euron suuruisen uhkasakon toimeenpanoa ja uuden, vähintään samansuuruisen uhkasakon määräämistä.

Markkinaoikeus päätti kesäkuun lopussa hylätä In Netin vaatimuksen. Samalla oikeus velvoitti yhtiön korvaamaan yhtymän noin 4 500 euron suuruiset oikeudenkäyntikulut.

Yhtymä sopi syksyllä 2016 Tieto Healthcare & Welfaren kanssa potilastietojärjestelmän käytön laajentamisesta Lahden kaupungin perusterveydenhuoltoon. Järjestely oli väliaikainen, ja se tehtiin lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi.

Lue myös: Kuntayhtymä aloittaa uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutuksen
 

Markkinaoikeus toteaa, että yhtymän ja Tiedon sopimuksessa on yksiselitteisesti ollut kyse väliaikaisesta järjestelystä.

Yhtymä päätti helmikuussa osallistua maakuntien ja julkisten sote-toimijoiden yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän valmisteluun, joka on aloitettu. Jos yhteishankinta peruuntuu tai lykkääntyy merkittävästi, yhtymä käynnistää oman hankinnan valmistelun.

Markkinaoikeus katsoo, ettei tulevan yhteishankinnan aikataulua ei voida pitää perusteettoman pitkänä, kun otetaan huomioon kilpailutuksen luonne ja laajuus.

In Net on hakenut muutosta markkinaoikeuden päätökseen.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi