Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeen poliisi: Liipolan heinäkuinen kerrostalopalo sai todennäköisesti alkunsa liedestä

Luhtikadun tulipalo sai alkunsa hieman ennen iltakymmentä, ja sen sammutustyöt jatkuivat vielä seuraavaan iltapäivään. Kuva: Ruska Paronen

Lahden Liipolassa Luhtikatu 3:ssa heinäkuun alussa syttynyt kerrostalopalo sai todennäköisesti alkunsa liedestä, kertoo tutkinnanjohtaja, Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Kiiskinen. Tulipalo syttyi ylimmän kerroksen asunnossa, josta liekit levisivät kerrostalon katolle. Poliisi on kuullut asunnon haltijaa tulipaloon liittyen.

Tapausta tutkitaan yleisvaaran tuottamuksena. Nimike tarkoittaa huolimattomuudesta ja varomattomuudesta aiheutunutta vaaraa.

Kiiskisen mukaan savu ja sammutusvesi aiheuttivat haittaa noin 50 henkilölle 45 eri huoneistossa. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka moni asunnoista on omistusasuntoja ja kuinka monessa ollaan vuokralla. Näin ollen asianomistajien lopullisesta määrästä ei ole vielä varmuutta, sillä mahdolliset vuokraisännätkin ovat asianomistajia.

Poliisin suorittama tekninen tutkinta on vielä kesken ja valmistuu Kiiskisen mukaan mahdollisesti syksyn aikana. Tällä hetkellä teknisen tutkinnan kohteena on liesi, josta palon uskotaan saaneen alkunsa.

Teknisen tutkinnan valmistumisen lisäksi poliisi selvittää, miten asianomistajien yksityisoikeudellisten vaatimusten selvittäminen hoidetaan.

– Emme ole kuulleet yksittäisiä asukkaita kasvotusten, emmekä todennäköisesti kuulekaan. Todennäköisesti he ilmoittavat meille vaatimuksensa kirjallisin menettelyin, Kiiskinen täydentää.

Tulipalon vahingot nousevat Kiiskisen mukaan miljooniin euroihin.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi