Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän uudelle toimitusjohtajalle 13 500 euron kuukausipalkka ja autoetu

Marina Erhola valittiin hyvinvointiyhtymän johtoon toukokuussa. Hän aloitti tehtävässään elokuun alussa. Kuva: Sami Lettojärvi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus on hyväksynyt toimitusjohtaja Marina Erholan kanssa neuvotellun johtajasopimuksen. Toimitusjohtajan kuukausipalkka on virkasuhteen alkaessa 13 500 euroa.

Palkka on kokonaispalkka, eikä erillisiä lisä- tai ylityökorvauksia makseta. Palkkaa tarkistetaan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisilla yleiskorotuksilla sekä vuosittaisen arvioinnin perusteella.

Toimitusjohtajalla on vapaa autonkäyttöetu sekä matkapuhelinetu.

Erholalle maksetaan hieman korkeampaa kuukausipalkkaa kuin Lahden kaupunginjohtajalle Pekka Timoselle. Vuosi sitten työnsä aloittaneen Timosen kokonaispalkka oli virkasuhteen alkaessa 12 900 euroa kuukaudessa.

Yhtymän edellisen toimitusjohtajan Eetu Salusen palkka oli hänen aloittaessaan (helmikuussa 2017) noin 12 000 euroa kuukaudessa.

Työ alkaa yt-neuvotteluilla

Erhola aloitti virassaan elokuun alussa. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Johtajasopimuksen mukaan toimitusjohtaja vastaa laadukkaasta, tehokkaasta ja ammattitaitoisesta päätösten valmistelusta, johtamisesta sekä täytäntöönpanosta niin, että kuntayhtymälle asetetut tavoitteet toteutuvat.

Yhtymän taloudessa on kymmenien miljoonien eurojen suuruinen sopeutustarve, minkä vuoksi Erhola joutuu ensi töinään vetämään yt-neuvotteluita runsaan 7 000 työntekijän organisaatiossa.

Johtajasopimukseen on kirjattu korvaussummat virkasuhteen mahdollisen purkamisen varalta.

Toimitusjohtajan irtisanoutuessa hallituksen toteaman luottamuspulan vuoksi vapaaehtoisesti, hänelle maksetaan kuuden kuukauden palkkaa vastaava korvaus.

Jos toimitusjohtaja päättää irtisanoutua sen vuoksi, ettei hänellä arvionsa mukaan ole organisaatioista johtuvia edellytyksiä suoriutua tavoitteistaan menestyksellisesti, korvauksena maksetaan kolmen kuukauden palkka.

Korvauksia ei makseta, jos virkasuhde päättyy koeaikana.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi