Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sitkeän maastopalon sammutustyöt Lahdessa kestivät yli 12 tuntia – Pelastuslaitos luovutti alueen maanantaina takaisin maanomistajan vartioitavaksi

Tuli levisi Sorvasen maastoon tästä karrelle palaneesta autosta. Kuva: Esa Taipale

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sammutti sunnuntaina Lahdessa Ojakorventiellä vaikeassa maastossa sunnuntain vastaisena yönä syttynyttä maastopaloa.

Jo palopaikan hakuun meni yöllä pari tuntia, kertoo palomestari Harri Kittelä. Se paikallistettiin lopulta Ahtialan pohjoisosiin, Salalammin ja Sorvasen välille.

- Parin hehtaarin paloalue oli ryteikköisessä metsässä. Sinne oli myös kohtuullisen hankala päästä kapeita teitä pitkin, kertoo Kittelä.

Sammutustyöt päättyivät sunnuntaina noin kello 20, ja kestivät yli 12 tuntia. Kittelän mukaan rutikuivalle alueelle jouduttiin ajamaan reilusti vettä kilometrien päästä ja se vei aikaa.

Palopaikalla oli maanantain vastaisena yönä maanomistajan järjestämä sopimuspalokunta vartioimassa, ettei palo leimahda uudelleen. Yön aikana syttyi kolme kytöpaloa, joiden sammuttamiseen haettiin kolme kuormaa vettä.

- Maasto on todella kuivaa ja kytömahdollisuus on olemassa edelleen, joten vartiointia jatketaan, kertoo päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Pelastuslaitoksen yksiköt vartioivat aluetta maanantaina kello 13.30 saakka, jonka jälkeen alue luovutettiin takaisin maanomistajalle. Maanomistaja on luvannut hoitaa alueen vartioimisen tästä eteenpäin.

Hämeen poliisista kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä, että maastopalo sai alkunsa tien vieressä palaneesta vanhasta henkilöautosta.

- Tutkimme auton syttymissyytä ja sitä, liittyykö asiaan mahdollisesti rikos. Harvemmin parkissa oleva auto syttyy itsestään, sanoo rikosylikonstaapeli Kimmo Hyyrynen poliisin tilannekeskuksesta.

Kello 11.06 lisätty: ettei palon syttymissyytä tiedetä. Kello 14.10 lisätty tiedot ja kuva palaneesta autosta Päivitetty kauttaaltaan kello 22.55. 5.8. kello 12.50 päivitetty vartiointitiedoilla ja kello 15.19 poliisin lisätiedoilla. Päivitetty 5.8. kello 18.08 tiedolla, että pelastuslaitos on poistunut palopaikalta.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi