Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän yt-tavoite: 15 miljoonan säästö kahtena vuonna – "Tekeviä käsiä ei voi laittaa pois"

Yhtymähallituksen puheenjohtajan Kari Lempisen mukaan hyvinvointiyhtymällä on mahdollisuus ja etsikkoaika uudistaa organisaatiotaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus kokoontuu tiistaina päättämään yt-neuvotteluiden tavoitteista. Kuva: Pirjo Kamppila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän talouden tasapainottaminen edellyttää 15 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kahtena seuraavana vuonna.

Yhtymän johto esittää, että edellä mainittu sopeutustarve asetetaan elokuussa alkavien yt-neuvotteluiden tavoitteeksi. Yhtymähallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 6. elokuuta.

Henkilöstövähennystarpeen arvioidaan olevan 250 henkilötyövuotta.

– Luvut ja säästötoimien kokonaisuus täsmentyvät neuvottelujen aikana ja ensi vuoden talousarvioraamin valmistuttua, vt. toimitusjohtaja Veli Penttilä ennakoi yhtymän tiedotteessa.

Yhtymä on jo käynnistänyt säästöohjelman, jolla pyritään leikkaamaan tämän vuoden menoja 6 miljoonan euron verran. Säästötarpeen ja yt-neuvotteluiden taustalla on tammi-huhtikuun tilanteeseen pohjautuva ennuste, joka ennakoi lähes 34 miljoonan euron suuruista alijäämää.

– Kesän toimintaa ei ole vielä raportoitu. Se käsitys on, että suunnilleen samassa tahdissa mennään kuin ennen kesää. Mitään dramaattisia muutoksia ei ole tapahtunut suuntaan eikä toiseen, Penttilä kertoo.

Koskee koko organisaatiota

Yhtymän yt-menettely koskee koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä. Prosessissa käydään läpi organisaatiorakenne, palveluverkko, sopimukset ja sopimusohjaus, toimitilat, hankkeet ja projektit sekä tukipalvelut.

Yhtymän mukaan yt-menettely toteutetaan hallitusti niin, ettei asiakas- ja potilasturvallisuus missään oloissa vaarannu.

On mahdollisuus ja etsikkoaika pistää organisaatiota uusiksi. Kari Lempinen (sd.)

– En halua kohdistaa säästöjä sairaanhoitajiin, sosiaalityöntekijöihin ja lähihoitajiin. Tekeviä käsiä ei voida laittaa pois, koska ihmisiä pitää hoitaa, yhtymähallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen (sd.) toteaa.

Yhtymän uusi toimitusjohtaja Marina Erhola aloittaa työnsä elokuun alussa.

– Kun uusi toimitusjohtaja aloittaa, on mahdollisuus ja etsikkoaika pistää organisaatiota uusiksi, Lempinen huomauttaa.

Menot kovassa kasvussa

Yhtymän menot kasvoivat viime vuonna selvästi maan keskiarvoa nopeammin. Esimerkiksi Lahden maksuosuus kasvoi yli viisi prosenttia ja ylittyi noin 15 miljoonalla eurolla. Jäsenkuntien talous ei tällaista kasvuvauhtia kestä.

Yt-neuvottelut katsottiin välttämättömiksi, koska yhtymän aikaisemmat säästökeinot olivat riittämättömiä.

Sote-palveluiden tarve lisääntyy Päijät-Hämeessä väestön ikääntyessä. Päijäthämäläisten sairastavuus on korkea ja tulot matalat.

Yhtymän mukaan sote-palvelut voidaan turvata vain siten, että kustannukset vastaavat paremmin jäsenkuntien maksukykyä.

Yt:t kestävät minimissään kuusi viikkoa siitä, kun työnantaja on esittänyt työntekijäjärjestöille virallisen neuvottelukutsun. Näin ollen neuvottelujen päättymisen ajankohta ei vielä tarkalleen ole tiedossa.

Syksyn aikana käynnistetään myös pitempivaikutteisen muutosohjelman valmistelu.

Yhtymä on maakunnan suurin työllistäjä ja valtakunnallisesti merkittävä sote-palvelujen tuottaja. Henkilöstöä yhtymällä on 7 079 henkeä. Yhtymän liikevaihto oli viime vuonna 723 miljoonaa euroa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi