Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asikkalalaisvaltuutettu hautoi eroa perussuomalaisista kaksi vuotta – nyt hän syyttää ex-puoluetoveriaan "syrjimisestä" ja "tietojen pimittämisestä"

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mira Nieminen sanoo, ettei Kari Lyyrylän väitteet pidä paikkaansa. "Jätän ihan omaan arvoonsa tällaiset ulostulot."

Asikkalan kunnanvaltuutettu Kari Lyyrylä perusti kesäkuussa oman valtuustoryhmän erottuaan perussuomalaisten ryhmästä. Kuva: Erno Laisi

Perussuomalaisten ryhmästä kesäkuussa eronnut asikkalalaisvaltuutettu Kari Lyyrylä syyttää entisen ryhmänsä puheenjohtajaa Mira Niemistä syrjimisestä ja perussuomalaisten varavaltuutetun Rita Ruotsalainen-Kyynäräisen suosimisesta luottamuspaikkajaossa.

Lyyrylän mukaan eroon vaikutti myös se, että Nieminen "pimitti tietoja" ja "vaikeutti" valtuutetun tehtävän hoitamista. Lyyrylä ei kysyttäessä ole halukas asiaa tarkemmin avaamaan.

– Tieto ei liikkunut ainakaan minulle asti, hän tyytyy jatkamaan.

Eniten Lyyrylää vaikuttaa harmittavan se, että kevään 2017 kuntavaalien jälkeen Rita Ruotsalainen-Kyynäräinen sai kunnanhallituksen varajäsenen paikan, vaikka tämä jäi vaaleissa varasijalle.

Kommunikointi on ollut hankalaa, koska herra ei käytä sähköpostia. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mira Nieminen (ps.)

Lyyrylä ei osaa antaa yksiselitteistä syytä sille, miksi hän päätti erota valtuustoryhmästä vasta tänä kesänä – kaksi vuotta harmitusta aiheuttaneen luottamuspaikkajaon jälkeen.

– Olin päättänyt erostani ja sen ajankohdasta jo aiemmin, mutta halusin kuitenkin katsoa, muuttuisiko toiminta parempaan suuntaan, Lyyrylä sanoo.

"Herra ei käytä sähköpostia"

Mira Niemisen mukaan Lyyrylän syytökset tämän syrjimisestä tai Ruotsalainen-Kyynäräisen suosimisesta eivät pidä paikkaansa. Ruotsalainen-Kyynäräinen päätyi kunnanhallituksen varajäseneksi, koska perussuomalaisten varapaikka oli osoitettu naiselle.

– Kunnanhallituksessa pitää olla tietty määrä miehiä ja naisia jo lain mukaan. Meille sattui tulemaan naispaikka. Ei tässä ole sen kummallisemmasta kyse, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan hän ei ole tarkoituksellisesti pimittänyt tietoja Lyyrylältä.

– Kommunikointi on ollut hankalaa, koska herra ei käytä sähköpostia tai vastaa puhelimeen kovinkaan ahkerasti. Kyllä nykypäivänä valtuutetun pitäisi olla tavoitettavissa sähköpostitse, Nieminen sanoo.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mira Nieminen sanoo, etteivät Kari Lyyrylän väitteet syytökset pidä paikkaansa. Kuva: Janne Ranne

Nieminen ei halua arvuutella, miksi Lyyrylä lähti vasta tänä kesänä, vaikka paikkajakoharmitus vaikuttaa kestäneen koko tähänastisen valtuustokauden.

– En tiedä hänen vaikuttimistaan. Jätän ihan omaan arvoonsa tällaiset ulostulot. Hän tuntuu näkevän asiat vain omalta kannaltaan.

Erosi puolueesta jo alkuvuodesta

"Soinilaiseksi" tunnustautuva Lyyrylä kertoo eronneensa puolueesta jo alkuvuonna.

– Halla-aholaisiin en ole koskaan tuntenut kuuluvani, Lyyrylä sanoo viitaten perussuomalaisten nykyiseen johtoon.

Ympäristölautakunnassa istuva Lyyrylä ehti edustaa perussuomalaisia viimeiset kuusi vuotta. Sitä ennen hän toimi Asikkalan sitoutumattomien ja keskustan riveissä.

Kesäkuussa hän ilmoitti perustaneensa yhden hengen Itsenäinen Asikkala-valtuustoryhmän.

Perussuomalaisilla on Asikkalassa Lyyrylän eron jälkeen kaksi valtuutettua, Mira Nieminen ja Toni Kivistö.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi