Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden vanhalle linja-autoasemalle avattiin uusi ravintola – Linkku Bistro tarjoaa pikaruokaa, jossa yhdistyvät Lähi-idän ja Pohjoismaiden maut

Linkku Bistron sisustusta viimeistellään avajaisia varten. Kuva: Antti Yrjönen

Lahden vanhalle linja-autoasemalle avattiin elokuun alussa uusi ravintola, pikaruokaa tarjoava Linkku Bistro. Se on osa rakennukseen tulevaa ravintolakokonaisuutta, johon kuuluvat lisäksi baari Bar Kellotorni sekä lounasta ja jaettavia á la carte -annoksia tarjoava Kaarlo Social. Se avataan elokuun puolivälissä.

Lähi-idän makuja ja pohjoismaista ruokaa tarjoavan ravintolakokonaisuuden piti aueta jo keväällä maalis-huhtikuussa, mutta tilan remontti eteni odotettua hitaammin teknisten ongelmien takia.

– Uuden teknologian sijoittaminen vanhaan rakennukseen toi haasteita. Heinäkuussa taas ravintolaan tulevan hiiligrillin lupa-asiat etenivät hitaasti, joten se aukeaa pari viikkoa muita puolia myöhemmin, kertoo Maria Kaddash, joka on yksi ravintolan yrittäjistä. Hänen lisäkseen osakkaina ovat veljekset Selim, Jouan ja Avak Khuristan ja Jamil Hushiar.

Mukkulasta kaupungin keskustaan. Maria Kaddash ja Jouan Khuristan odottavat uutta alkua innolla. Kuva: Antti Yrjönen

Avajaiset tuovat uuden alun

Viisikko ei ole ensimmäistä kertaa yrittämässä yhdessä vaan he omistivat Mukkulan kauppakeskuksessa olleen Boho Kitchen & Cafen, joka tuhopoltettiin viime syyskuussa. Uutta alkua ja avajaisia odotetaan innolla.

– Luvassa on pientä avajaisohjelmaakin terasillamme. Toivon, että ihmiset löytävät uusia ruokaelämyksiä ja tulevat muistelemaan vanhaa linja-autoasemaa, Kaddash kertoo.

Hänen mukaansa ravintoloiden nimissä on haluttu kunnioittaa Kaarlo Könösen suunnitteleman ja vuonna 1939 valmistuneen rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria.

Tällä hetkellä ravintolakokonaisuudessa on kahdeksan työntekijää, mutta Kaddash kertoo, että etenkin baarin puolella on vielä paikkoja auki alan ammattilaisille.

Elina Nissinen
elina.nissinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi