Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Keskustan puheenjohtajakisaa harkitseva Hilkka Kemppi laittaa lisää vettä myllyyn – julkaisi teesinsä puolueen korjaamiseksi: "Näköalattomuuden on loputtava"

Asikkalalaiskansanedustaja kritisoi puoluettaan "epäonnistuneesta koulutuspolitiikasta" ja haastaa puheenjohtajakisassa jo ehdolla olevat Antti Kaikkosen ja Katri Kulmunin keskusteluun. Kempin mukaan puolueen seuraavan puheenjohtajan ei tule ottaa vastaan valtiovarainministerin salkkua.

Keskustan asikkalalainen kansanedustaja Hilkka Kemppi julkaisi teesinsä puheenjohtajakisaa varten, vaikka ei ole vielä päättänyt lähteekö hän kamppailemaan puheenjohtajuudesta vai ei. Kuva: Sami Kuusivirta

Keskustan puheenjohtajakisaa harkitseva kansanedustaja Hilkka Kemppi Asikkalasta on julkaissut nettisivuillaan pamfletiksi nimeämänsä listauksen teeseistä puolueensa korjaamiseksi.

Hän käsittelee kirjoituksessaan muun muassa koulutuspolitiikkaa, perhepolitiikkaa, aluepolitiikkaa ja huoltovarmuutta sekä keskustan tilannetta.

Kempin mukaan keskustan tulee päivittää hyvinvointivaltiota 2020-luvulle.

– Näköalattomuuden on loputtava. Tulee taistella uudistavana voimana luutuneita rakenteita vastaan. Pienestä ihmisestä tulee pitää huolta, hän kirjoittaa.

Kempin mukaan keskustan on oltava Suomen johtava sivistyspuolue vuonna 2020.

– Keskustan tulee sanoa ääneen, että olemme epäonnistuneet koulutuspolitiikassa viime vaalikaudella ja aliarvioineet sivistyksen merkitystä jo pidempään – nyt tulee suunnanmuutos. En ole kuullut tätä vielä kummankaan jo asettuneen puheenjohtajaehdokkaan suusta, Kemppi sanoo lähettäen terveiset Antti Kaikkoselle ja Katri Kulmunille.

Kemppi peräänkuuluttaa keskustelua puolueen tilasta.

– Kuusi viikkoa puoluekokoukseen. Jos keskusta ei puhu nyt, niin koska sitten?

Hänen mielestään tulevan puheenjohtajan ei tule ryhtyä valtiovarainministeriksi, vaan käyttää aikaansa enemmän puolueenjohtamiseen.

Kempin mukaan tulevan puheenjohtajan tulee käynnistää puolueen laaja uudistustyö. Hänen mukaansa keskustan puoluekoneisto on ruostunut.

Kemppi kiittää jo nyt saamastaan tuesta, mutta korostaa, ettei ole vielä päättänyt, aikooko hän lähteä puheenjohtajakisaan vai ei.

– Teen päätökseni mahdollisesta ehdokkuudesta alkuviikosta.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi