Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Veronpalautuksia maksetaan osalle jo elokuussa – tilinumeron voi ilmoittaa vielä muutaman päivän ajan

Arkistokuva. Kuva: Riitta Ketola

Veronpalautukset maksetaan tänä vuonna kuukausittain heinäkuusta joulukuuhun saakka. Valtaosa ihmisistä saa palautuksensa elokuussa tai syyskuussa, mutta palautuksia maksetaan syksyllä joka kuukauden alussa aina joulukuuhun saakka. Kaikki palautukset maksetaan joulukuun alkuun mennessä.

Veronpalautukset voidaan maksaa suoraan asiakkaan tilille, mikäli tämä on ilmoittanut tilinumeronsa Verohallinnolle. Verohallinnon tiedotteen mukaan tilinumero puuttuu tällä hetkellä noin 50 000 ihmiseltä, joille ollaan maksamassa veronpalautuksia. Luku on Verohallinnon ylitarkastaja Tarja Tapion mukaan suhteellisesti samoissa mitoissa, kuin aiempina vuosina ennen joulukuun palautuspäivää.

– Palautusten aikaistuminen aiheuttaa varmasti haasteita, mutta toivomme, että tilinumeron ilmottaneiden määrä vielä kasvaa. Ei myöskään haittaa, jos ilmoittaa tilinumeron jo nyt, vaikka palautuspäivä olisikin myöhemmin syksyllä, Tapio painottaa.

Syksyn ensimmäiset veronpalautukset maksetaan tiistaina 6. elokuuta. Tilinumeron ehtii ilmoittamaan elokuun palautuksia varten enää vain sähköisesti OmaVero-palvelussa. Tilinumero tulee ilmoittaa palvelussa maanantaihin 29. heinäkuuta mennessä.

Syyskuun palautuksia varten tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa elokuun 27. päivään asti, mutta paperisen veroilmoituksen tulee olla perillä Verohallinnossa jo maanantaina 5. elokuuta. Sähköinen ilmoittaminen on joustavampaa, koska sähköinen ilmoitus ei vaadi postitus- ja käsittelyaikaa.

– Kuten kaikki valtionhallinnon tahot, kannustamme asiakkaita käyttämään sähköisiä palveluita. Sähköinen ilmoittaminen on Verohallinnolle kustannustehokasta ja asiakkaalle turvallista vahvan sähköisen tunnistautumisen ansiosta, Tapio tähdentää.

Vanhempi voi ilmoittaa lapsen tilinumeron

Vanhempi voi ilmoittaa alaikäisen lapsensa tilinumeron kirjautumalla OmaVeroon omilla tunnuksillaan. Lisäksi alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, mikäli hänellä on mobiilivarmenne käytössään.

– Monilla on voinut mennä ohi, että huoltaja voi ilmoittaa alaikäisen lapsen verotiedot omilla tunnuksillaan. Tämä on kätevää, mikäli lapsella ei vielä ole esimerkiksi verkkopankkitunnuksia, Tapio muistuttelee.

Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallinnolle tai tili on lopetettu, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n kautta. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Lunastamisen maksullisuuden vuoksi Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi