Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kollegat käräyttivät vapaalla olleen hämäläispoliisin - hallusta löytyi kokaiinia

Poliisin hallussa oli pieni määrä kokaiinia. Kuvan kokaiinipussi ei liitty juttuun Kuva: Mostphotos

Hämeen poliisilaitoksen palveluksessa oleva poliisi kärähti pari viikkoa sitten kokaiinin hallussapidosta. Kollegat ottivat miehen kiinni eräässä yleisötilaisuudessa Keski-Suomessa. Hän oli yleisön joukossa.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta vahvistaa, että tapauksen esitutkinta on käynnissä.

Epäillyn hallusta löytyi "hyvin pieni määrä" kokaiinia. Ainetta oli kuitenkin sen verran, että miestä epäillään huumausainerikoksesta eikä lievemmästä huumausaineen käyttörikoksesta. Mäkinen ei muista uraltaan toista vastaavaa tapausta.

Siitä ei ole viitteitä, että epäilty olisi ollut myymässä tai ostamassa huumausainetta. Takavarikoidun kokaiinin laboratoriotulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Epäillyn virka-asemasta Mäkinen toteaa vain sen, ettei hän kuulu päällystöön. Hän ei kommentoi sitä, onko epäilty myöntänyt teon.

"Kertoo, että huumeita on kaikkialla, karu tilanne"

Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki pitää ilmi tullutta rikosepäilyä erittäin vakavana asiana.

– Tämä on laitoksen historiassa ensimmäinen kerta. Tapaus kertoo, että huumeita on kaikkialla. Karu tilanne, Koskimäki kommentoi.

Hän muistuttaa, että poliisissa on nollatoleranssi kaikenlaisten huumausaineitten suhteen. Jos kokaiinin hallussapidosta epäilty poliisimies tuomitaan huumausainerikoksesta, tämä ei voi palata virkavapaaltaan töihin.

– Virkamiesoikeudelliset toimenpiteet aloitetaan heti, kun virkavapaus on päättynyt ellei hän irtisanoudu itse. Pääsy poliisiasemalle on estetty kaikilta osin, poliisipäällikkö linjaa.

Hänen mielestään on tärkeää, että poliisihallinnon virkamiehille voitaisiin ruveta järjestämään huumetestejä. Pallo on Poliisihallituksella.

Hämeen poliisilaitos on Ilkka Koskimäen johdolla tarttunut tomerasti varsinkin Lahden seutua riivaavaan huumeongelmaan. Vähentääkö ilmi tullut poliisimiehen huumerikosepäily poliisin uskottavuutta?

– Uskon, että kansalaiset luottavat yhä poliisiin, Koskimäki vastaa.

Poliisilla korostunut nuhteettomuusvaatimus

Suomen Poliisijärjestöjen liitto ei ole toistaiseksi ottanut kantaa poliisimiehille työuran aikana tehtäviin huumetesteihin.

Puheenjohtaja Jonne Rinne arvelee, että testien järjestäminen vaatii lain muuttamista.

Hänen henkilökohtainen kantansa on, että testejä voidaan järjestää joko erityisperusteella tai satunnaisotannalla, sillä poliisilla on korostunut nuhteettomuusvaatimus.

– Poliisi kantaa työssään virka-asetta, joten hänen on oltava kunnossa koko vuoron ajan. Kyse on myös työkaverin turvallisuudesta, Rinne perustelee.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi