Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Venäjän e-viisumia testattiin jalkapallon MM-kisoissa – "Ehkä urheilu- ja kulttuurimatkat yleistyvät, kun kynnys lähtöön pienenee"

Inkerinsuomalainen Lilja Vesterinen käy Pietarissa joka vuosi. Hän toivoo e-viisumin lisäävän matkustelua. Kuva: Ronja Koskinen

Inkerinsuomalainen Lilja Vesterinen odottaa Pietarin-junaa Lahden asemalla.

Vesterisellä on kaksoiskansalaisuus, eikä hän tarvitse viisumia. Hän kuitenkin uskoo, että ilmainen viisumi helpottaisi monen matkustamista.

Vesterinen kertoo kuulleensa Kaliningradin verkkoviisumikokeilusta, jota aiotaan laajentaa lokakuussa Pietariin ja sitä ympäröivälle Leningradin alueelle.

– Ystäväni käyvät Venäjällä katsomassa jalkapalloa. Ehkä urheilu- ja kulttuurimatkat yleistyvät, kun kynnys lähtöön pienenee.

Lilja Vesterinen on kaksoiskansalainen, eikä tarvitse viisumia. Ennen kaksoiskansalaisuuden saamista viisumin hakeminen tuotti toisinaan päänvaivaa. Kuva: Ronja Koskinen

Fontanka-uutissivuston mukaan sähköisen viisumin kehittelyssä on käytetty järjestelmää, jota Venäjä testasi jalkapallon MM-kisojen yhteydessä.

Kaliningradiin e-viisumin saa nyt neljässä kalenteripäivässä Venäjän ulkoministeriön sivuilta. Ilmainen viisumi on voimassa 30 päivää, ja se oikeuttaa enintään kahdeksan vuorokauden oleskeluun.

Lahdesta pääsee Pietariin junalla neljä kertaa päivässä. Kuva: Ronja Koskinen

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo, että uusi viisumimenettely avittaa alueiden taloutta.

– Alueella käy paljon päiväturisteja Suomesta ja Baltiasta. Helpotettu viisumimenettely moninkertaistaa turismin määrän, kertoo Leningradin alueen kuvernööri Alexander Drozdenko uutisessa.

Lahtelainen Mika Kotilainen matkustelee Venäjällä paljon työnsä puolesta. Tällä kertaa hän on kuitenkin lähdössä lomamatkalle.

– Pietari on parhaimmillaan kesällä. Kun viisumin haku helpottuu, lähden varmasti matkalle poikieni kanssa, Kotilainen sanoo.

Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi