Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nainen jäi jumiin vauvansa kanssa Prisman parkkihalliin Lahdessa – palvelupäällikkö pahoittelee ja kertoo, miten vastaavassa tilanteessa kannattaisi toimia

Lahtelainen nainen jäi taannoin kiipeliin Launeen Prisman parkkihalliin. Automaattiohjatut ovet sulkeutuivat nenän edestä.

Launeella Prisman parkkihalli on kaksikerroksinen, mutta ovet sijaitsevat kaikki alakerrassa. Parkkihallin ovet sulkeutuvat automaattisesti kello 22.30. Kuva: Katja Luoma

Lahtelainen nainen jäi taannoin kiipeliin Launeen Prisman parkkihalliin.

Nainen kertoo Facebookissa, että oli asioinut Prismassa lähellä sulkemisaikaa ja kun ostokset oli tehty, hän oli jäänyt marketin parkkihallissa olleeseen autoonsa imettämään mukana ollutta vauvaansa. Arviolta puoli tuntia sulkemisajan jälkeen nainen oli valmis poistumaan parkkihallista, mutta huomasi yllätyksekseen, että parkkihallin turvaportit alkoivat laskeutua alas, lukiten naisen ja vauvan parkkihalliin.

– Siellä sitten pyörin paniikkikohtauksen vallassa miettien, että mitäs nyt tehdään, kirjoittaa lahtelaisnainen sosiaalisessa mediassa.

Parkkihallin ovet menevät automaattisesti kiinni puoli yhdentoista jälkeen. Kaikki ovet ovat automatisoitu, mutta työntekijöillä on kulkulätkät, joiden avulla oven saa auki. Launeen Prisman palvelupäällikkö Teija Ranin

Hän kertoo, ettei löytänyt parkkihallista numeroa, mihin soittaa. Hän oli soittanut hätäkeskukseen, josta kerrottiin, että tieto laitetaan eteenpäin. Avuttomana nainen oli töötännyt autollaan ja väläytellyt auton valoja hypermarketin suuntaan, josko joku työntekijöistä olisi vielä paikalla ja huomaisi hänet.

Tapahtuma sai lopulta onnellisen lopun, sillä vain noin 10 minuutin odottelun jälkeen Prismasta poistunut työntekijä oli havainnut tilanteen ja päästi äidin ja vauvan ulos parkkihallista.

Vartiointiliikkeen yhteystiedot puuttuivat osasta parkkihallin ovia

Launeen Prisman palvelupäällikkö Teija Ranin kuuli tapahtuneesta heti seuraavana päivänä sekä työntekijöiltään että hypermarketin vahtimestarilta. Ranin pahoittelee tilannetta ja uskoo, että tilanne on ollut naiselle varmasti ikävä.

– Parkkihallin ovet menevät kiinni puoli yhdentoista jälkeen. Kaikki ovet ovat automatisoitu, mutta työntekijöillä on kulkulätkät, joiden avulla oven saa auki. Myös kyseisessä tapauksessa työntekijät olivat onneksi havainneet tilanteen ja päässeet auttamaan, Ranin kertoo.

Launeen Prisman parkkihallin vartioinnista vastaa vartiointiliike Securitas. Raninin mukaan vastaavassa tilanteessa kiipeliin jääneen kannattaa olla yhteydessä vartiointiliikkeen edustajaan. Myös hätäkeskuksen kautta tieto kulkeutuu vartiointiliikkeelle.

– Jokaisella parkkihallin ovella pitäisi olla Securitaksen yhteystiedot, mutta teimme tapausta seuranneena päivänä sen valitettavan huomion, että kaikilla ovilla yhteystietoja ei ollut. Nyt asia on korjattu, mutta harmillista, että se huomattiin tämän asian kautta, Ranin sanoo.

Hän muistuttaa myös, että vahtimestari lähtee talosta viimeisenä ja ennen lähtöään vahtimestari kiertää vielä koko kaupan sekä sisältä että ulkoa.

– Vahtimestari käy läpi myös parkkihallin molemmat kerrokset ja varmistaa, että se on tyhjä, Ranin sanoo.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi