Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelainen Sami Lekkerimäki pelaa tennistä joka viikko – reikäinen ja roikkuva verkko ei hidasta tahtia

Innokkaat tennisharrastajat pääsevät Lahdessa pelaamaan maksutta kolmessa paikassa. Kankolan, Mukkulan ja Kokkokallion kentillä on paljon käyttäjiä, vaikka sadesää karkottaa pelaajat hetkellisesti.

Sami Lekkerimäki oli keskiviikko-iltana Kankolan tenniskentän ainoa pelaaja. Sadekuuro säikäytti peliparin pois hetkeä aiemmin. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupungin tenniskentät ovat kesäisen sadekuuron aikana tyhjillään. Pohjamateriaalista riippumatta märkä kenttä on liian liukas pelattavaksi.

Kankolan kentältä Jalkarannasta löytyy yksi sinnikäs pelaaja.

– Pelikaveri karkasi paikalta, kun sade yllätti. Minä jäin vielä hetkeksi harjoittelemaan lyöntejä, lahtelainen Sami Lekkerimäki sanoo.

Lekkerimäki käy pelaamassa tennistä Kankolassa kerran viikossa. Jos jonossa ei ole muita, Lekkerimäki pareineen pelaa kerralla puolitoista tuntia. Maksuttomia kenttiä ei voi varata.

– Hyvin harvoin tarvitsee jonottaa varttia enempää, Lekkerimäki kehuu.

Kankolassa ei tarvitse odottaa pelivuoroa

Tenniskentällä riittää Lekkerimäen mukaan tavallisesti hyvin pelaajia, ja paremmalla säällä kaikki kentät ovat käytössä. Hän muistuttaa tenniksen olevan ulkoilmaurheilua, joten muuttuvaan säätilaan täytyy varautua. Sadekuuro yltyy haastattelun aikana entisestään.

– Tänäänkin aurinko paistoi, kun lähdin kotoa, tennisharrastaja nauraa.

Reikäinen verkko ja sadekuuro eivät hidasta tennisharrastajan menoa. Ulkolajissa pitää tottua säätilan vaihteluun. Kuva: Mirja Hussain

Lekkerimäki pelaa tennistä itse ainoastaan Kankolassa, eikä käy lainkaan maksullisilla kentillä. Kaupungin tarjoamat ilmaiset liikuntamahdollisuudet ovat miehen mielestä tärkeitä.

– Ei kaikilla ole millään varaa maksullisiin vuoroihin, eikä tunnissa oikein kerkeä edes pelaamaan. Nämä ilmaiset vaihtoehdot ovat oikein loistavia!

Kisapuistossa tunnin tennisvuoro maksaa 16 euroa.

Hyvä pohja, mutta verkoissa on parantamisen varaa

Maksuttomat kentät ovat kovalla käytöllä, ja se näkyy. Kankolan tenniskentän verkot ovat olleet jo pidempään heikossa hapessa. Verkon reunassa on iso jalkapallon mentävä reikä, ja kentän keskellä suuri kivi painona pitämässä verkkoa maassa. Kivestäkään ei ole enää apua, sillä alareuna on revennyt. Lekkerimäen mielestä yhden kentän verkko on liian matalalla ja toisen turhan korkealla.

– Olen maininnut verkkojen kunnosta. Parempia ei ole nyt tarjolla, joten näillä mennään. Ei se lopulta haittaa peliä yhtään! mies pohtii.

Hän silti toivoo, että kentälle saataisiin uudet, ehjät verkot. Muuta moitittavaa ei ole. Tennistä pääsee pelaamaan aina, kun haluaa, eikä hiekkatekonurmipohja vaadi paljon hoitoa.

Sami Lekkerimäki on tyytyväinen Lahden maksuttomiin liikuntapaikkoihin. Kuva: Mirja Hussain

Kankolan kenttien lisäksi Lahdessa on maksuttomia tenniskenttiä Mukkulassa monitoimihallin yhteydessä ja Kokkokallion kentät Möysässä. Koska kenttiä ei voi varata, uudet pelaajat pääsevät kentälle saapumisjärjestyksessä. Pelivuorot vaihtuvat kaikilla kentillä tasatunnein.

Sanni Laine
sanni.laine@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi