Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Helteitä odotellessa: sinilevää Lahden seudulla toistaiseksi vähän

Sinilevää on tällä viikolla havaittu 33:lla valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Kuva: Juha Perämäki

Sinilevää on Suomen ympäristökeskuksen mukaan havaittu järvillä viime viikkoa enemmän, mutta sitä on edelleen vähemmän kuin tyypillisesti tähän aikaan kesää.

- Mikäli lämmin ja tyyni sääjakso jatkuu, sinilevien pintakukintojen runsastumisen todennäköisyys kasvaa, sanoo ympäristökeskuksen ryhmäpäällikkö Marko Järvinen.

Sääennusteen mukaan helteet ovatkin palaamassa.

Sinilevää on havaittu 33:lla valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Runsaasti sinilevää on havaittu kahdeksalla havaintopaikalla.

Lahdessa on tehty pari kansalaishavaintoa. Niiden mukaan sinilevää olisi alkuviikosta ollut Vesijärvellä Teivaan satamassa runsaasti ja naapurissa Pikku-Vesijärvellä hieman. Myös Mukkulan rannassa oli keskiviikkona hieman sinilevää.

Sen sijaan Kymijärven ja Alasenjärven valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla levää ei tällä viikolla ole havaittu.

Hollolassa Vähä-Tiilijärven ja Keski-Tiilijärven valtakunnalliset leväseurannan havaintopaikat ovat olleet puhtaita, samoin Asikkalan Vääksyn Kalmarin uimarannan edusta Vesijärvellä. Vääksyn Kuotaan uimarannalla Päijänteen puolella havaittiin torstaina hieman sinilevää.

Valtakunnallisen seurannan lisäksi sinilevän esiintymistä seuraa muun muassa Lahden kaupunki, joka ottaa näytteitä tänä kesänä 12 uimarannaltaan. Tuoreimmat uimavesinäytteet otettiin tiistaina, joten tuloksia saadaan vielä odottaa.

Valtakunnallinen leväseuranta

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi