Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Iso omakotitalo paloi Lahden Viuhassa - tuli levisi varastosta

Iso omakotitalo kärsi mittavia palo- ja vesivahinkoja Lahden Viuhassa. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Ylä-Viuhantielle tiistaina vähän ennen iltaseitsemää.

Yksikerroksinen talo on rakennettu vuonna 1996, ja se on noin 140 neliömetrin kokoinen.

Palo lähti liikkeelle asuintalon vieressä olleesta alle 20 neliömetrin varastosta. Kotona olleet asukkaat huomasivat savua ja tekivät hälytyksen.

Varastorakennus paloi pian valtoimenaan. Siitä tuli tarttui asuintalon vesikaton ja yläpohjan väliin ja pääsi leviämään nopeasti ullakkotilassa.

Kun sammutusyksiköt saapuivat paikalle, varasto oli täysin palanut ja liekit löivät talon päädyistä läpi. Tuli poltti talon vesikaton kannatinpalkit poikki ja osa tiilikattoa sortui.

- Tuli ei ehtinyt levitä asuintiloihin, mutta siellä taas vesi teki tuhoa. Varaston syttymissyy ei ole vielä selvillä, kertoo päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Ihmisiä ei ollut vaarassa palon vuoksi. Pelastuslaitokselta oli kaksitoista yksikköä sammutus- ja raivaustöissä. Iltayhdeksän aikaan varsinaiset sammutustyöt Viuhassa vaihtuivat jälkisammutukseksi.

Iltakymmenen aikaan pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät pois ja sopimuspalokunnat jäivät purkamaan tiilikattoa ja rakenteita, jotta voitiin varmistaa, ettei palopesäkkeitä enää ollut.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi