Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vierumäen raiskausjuttu vielä selviämättä - "Puheet ovat ristiriidassa keskenään"

Poliisi on saanut Vierumäen raiskausjuttuun liittyvät kuulustelut suurelta osin valmiiksi. Tutkinta alkaa kohta olla loppusuoralla. Kuva: Toni Forssell

Poliisi ei ole toistaiseksi saanut täyttä varmuutta, tapahtuiko edellisviikonloppuna Heinolan Vierumäellä raiskausta vai ei. Viranomaiset ovat kuulustelleet rikoksesta epäiltyä noin 20-vuotiasta miestä samoin kuin asianomistajana olevaa noin 40-vuotiasta naista.

– Puheet ovat ristiriidassa keskenään. Poliisi ei ota kantaa, kumman kertomus on uskottava ja kumman epäuskottava, sanoo Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisario Ville Hahl.

Se on kuitenkin selvitetty, että osapuolet ovat olleet keskenään tekemisissä väitetyn rikoksen tapahtuma-ajankohtana. Tietoa on asianosaisten lisäksi saatu myös silminnäkijöiltä.

Asianomistajan mukaan rikos tapahtui Vierumäen urheiluopiston lähellä varhain heinäkuun 7. päivän aamuna. Nainen kertoi viranomaisille, että vaaleaihoinen suomea puhuva mies oli pakottanut hänet metsikköön ja raiskannut hänet siellä. Paikka oli lähellä Urheiluopistontien liikenneympyrää.

Mies ilmoittautui itse

Heinolan seudulla asuva mies ilmoittautui läheisensä kautta poliisille sen jälkeen, kun ESS ja useat muut tiedotusvälineet olivat kertoneet tapahtumasta.

Hahlin mukaan ei ole mitään epäselvyyttä, etteikö kyseinen nuorukainen olisi poliisin etsimä henkilö. Toistaiseksi miestä edelleen epäillään seksuaalirikoksesta.

– Aikanaan syyttäjä ja tuomioistuin päättävät, onko hänen käyttäytymisensä ollut lainvastaista ja rangaistavaa.

Osa silminnäkijöistä on vielä kuulustelematta. Lisäksi odotetaan lääkärinlausuntoja sekä lausuntoja epäiltyyn tekoon liittyvistä laboratorionäytteistä. Rikoskomisario Ville Hahl ei osaa arvioida tarkkaan, milloin esitutkinta-aineisto lähtee syyttäjän arvioitavaksi.

– Muutamasta viikosta puhutaan.

Tapausta tutkitaan raiskauksena. Kyseisestä rikoksesta tuomitaan 1–6 vuotta vankeutta. Alle kahden vuoden rangaistus voidaan tuomita ehdollisena.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi