Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nuorten tukipalvelun ammattilaiset Lahden tilanteesta: "Mielenterveyden tukea voisi lisätä"

Vuoden 2020 loppuun saakka jatkuvan jalkautuvan nuorisotyön hankkeen työpari Anni Ratilainen (vas) ja Crista Ervamaa olivat haastattelussa Radio Voimassa. Kuva: Minni Salminen

Lahden kaupungin nuorisopalveluissa on käynnissä jalkautuvan nuorisotyön hanke, jossa Lahden kaupungin Nuorten tukipalvelun nuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten vapaa-ajan viettopaikoille. Tarkoitus on tutustua nuoriin ja päästä yhteisten keskustelujen äärelle.

Kohtaamisissa on vahvasti läsnä ennaltaehkäisevä päihdetyö. Ajatuksena on ohjata nuorta tarvittaessa eteenpäin palvelujen piiriin ja tehdä yhteistyötä myös vanhempien ja koulujen kanssa.

Jalkautuvan nuorisotyön hanke kestää vuoden 2020 loppuun saakka ja sen kohderyhmänä ovat pääasiassa 15-17-vuotiaat nuoret.

Lue myös: "Nuuskapurkkeja näkee jo 12-vuotiaillakin" – Nuorisopalveluiden uusi jalkautuva työpari on otettu nuorten keskuudessa hyvin vastaan
 

Nuorten tukipalvelu Dominon työparina toimiva Crista Ervamaa ja Anni Ratilainen kertoivat Radio Voimalla, että kesälomalla koulujen pihat ja hyvällä säällä rannat, esimerkiksi Möysä ja Mytäjäinen, ovat vetäneet nuoria puoleensa.

Moni nuori kokee, ettei saa viikottaista aikaa vaikka nuorisopsykologille, vaikka olisikin tarvetta. Anni Ratilainen, nuorisotyöntekijä
– Olemme pyrkineet olemaan liikkeellä vähän eri aikaan, jotta voisimme kohdata eri nuoria. Aamuvuorossa olemme 12:n ja 6:n välillä ja iltavuorossa 16:n ja 20-21:n välillä. Meillä on myös Instagram-tili, Lahden jalkautuva nuorisotyö -nimellä, sieltä näkyy, mitä me teemme, Ervamaa muistuttaa.

Työparin mielestä Lahdessa on hyvin nuorisopalveluja, mutta mielenterveyden tukea voisi lisätä. Nuorten tuen tarvetta pitäisi Ervamaan ja Rautiaisen mukaan viedä eteen päin nuorisopalvelujen kautta Lahden kaupungille.
– Moni nuori kokee, ettei saa viikoittaista aikaa vaikka nuorisopsykologille, vaikka olisikin tarvetta, Ratilainen huomauttaa.

Mikäli vanhemmilla on huolta oman nuoren päihteiden käytöstä tai vanhempi kokee tarvitsevansa tietoa, löytyy vastaus Dominon työparilta. 
– Meillä olisi tarjota myös vanhemmille tukea nuorten päihteiden käytön vähentämiseksi. Mielellään tapaamme vanhempia, jos he kokevat, että heillä on huolta, lupaavat Ervamaa ja Ratilainen.

Jokainen voi tukea lähipiirin nuorta olemalla kiinnostunut tämän elämästä.
– Harvoin on niitä aikuisia, jotka kysyvät, että mitä nuorelle kuuluu, Ratilainen huomauttaa.

Korjattu 13.7. klo 8.51: Jutun kirjoittajaa.

Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi