Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Aina ikäihminen ei uskalla mennä ulos – vapaaehtoinen on vanhukselle suuri tuki

Kotikummit-hankkeen projektityöntekijä Hanna Sinkko kannustaa vapaaehtoistyöhön matalalla kynnyksellä. Kuva: Minni Salminen

Torstaina 11. heinäkuuta vietetään Piristä yksinäistä -päivää. Kotikummit-hankkeen projektityöntekijä Hanna Sinkko kertoi Radio Voimalla, miten hanke vähentää kotihoidon asiakkaina olevien ikäihmisten yksinäisyyttä Lahden alueella.

– Me rekrytoimme vapaaehtoisia, jotka haastattelemme ja perehdytämme. Kyselemme mille alueelle vapaaehtoinen haluaa mennä toimimaan ja olemme yhteyksissä kotihoitoon, josta etsitään yksinäiset. Olemme alussa mukana tapaamisessa, jonka jälkeen vapaaehtoinen alkaa käymään ikäihmisen luona itsenäisesti, Sinkko vetosi.

Vapaaehtoiselta toivotaan esimerkiksi ulkoiluapua

– Aina ikäihminen ei uskalla mennä ulos ja vapaaehtoinen on siinä iso tuki. Monet ovat saaneet vapaaehtoistoiminnan myötä ihan oikean ystävän. Tämä on tärkeätä, Sinkko muistutti.

Vapaaehtoisena toimiessa ei tarvitse olla ammattilainen. On myös normaalia, että välillä tulee tilanteita, ettei paikalle pääsekään.

– Ihan saa tulla omana itsenään, sellaisena kuin on. Tärkeintä on, että on paikalla siinä ikäihmiselle. Toki muutoksia voi tulla jokaiselle, vaikkapa muutto – silloin me etsimme ikäihmiselle uuden ystävän, Sinkko selitti.

Kuuntele Radio Voiman haastattelu kokonaan täältä.

Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi