Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vierumäen raiskausjutussa voidaan marssittaa iso miesjoukko DNA-testeihin - Poliisi: "Toivotaan, ettei sinne asti tarvitsisi mennä"

Mäntymetsikössä sijaitseva rikospaikka on lähellä hotellia sekä Vierumäen urheiluopiston päärakennusta, ja paikkaan on ollut eri suunnista näköyhteys. Etualalla näkyvä metsä on epäillyn raiskauksen tapahtumapaikka. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisilaitos varautuu laajamittaiseen todisteiden etsintään selvittäessään Heinolan Vierumäellä tapahtunutta raiskausta. Seksuaalirikos tapahtui Vierumäen urheiluopiston lähistöllä viime sunnuntaiaamuna noin kello kolme.

Raiskatuksi joutui tutkintatietojen mukaan noin 40-vuotias nainen, ja väitetty tekijä on vaaleaihoinen suomea puhuva mies. Poliisilla on jo hallussaan tekoon liittyviä DNA-näytteitä, mutta tuloksia näytteistä ei vielä ole.

– Voimme lähteä hakemaan vertailunäytteitä tuona yönä paikalla olleista miehistä. Se on yksi keino, mutta toivotaan, että sinne asti ei tarvitsisi mennä, sanoo rikoskomisario Ville Hahl Hämeen poliisista.

Ihmisen kehosta löytyvä DNA on yksi tärkeimpiä keinoja seksuaalirikosten selvittämisessä. DNA-testi voi toimia näyttönä epäiltyä vastaan, jos uhrista löytyvä DNA osoittautuu vertailutestissä samaksi kuin epäillyllä.

Mahdollisten testien ohella viranomaiset saavat pankkiautomaattinostoista tietoja, keitä Vierumäen urheiluopiston suunnalla on liikkunut.

Hyvät mahdollisuudet

Hahl suhtautuu toiveikkaasti siihen, että Vierumäen tapaus saadaan selvitetyksi. Mäntymetsikössä sijaitseva rikospaikka on lähellä hotellia sekä Vierumäen urheiluopiston päärakennusta, ja paikkaan on ollut eri suunnista näköyhteys.

– Tietojen perkaaminen ottaa aikaa. Porukkaa siellä on ollut, mutta Luojan kiitos ei kuitenkaan puhuta tuhansista ihmisistä, sanoo Ville Hahl.

Poliisi toivoo yhteydenottoa kaikilta, jotka liikkuivat Urheiluopiston ja Vierumäki Resort -hotellin ympäristössä aamukolmen aikaan. Virkavalta on kiinnostunut muun muassa havainnoista, onko joku miespuolinen kulkija edellä mainittuna ajankohtana ollut menossa johonkin mökkiin.

Rikoksen uhri on ulkopaikkakuntalainen ja hän oli Vierumäellä lomamatkalla. Hän oli aikaisemmin sunnuntain vastaisena yönä viettänyt iltaa muussa seurueessa, mutta poistunut paikalta yksin ja suunnannut mökille, jossa hän oli majoittuneena. Uhri oli kävellyt hotellista kohti urheiluopiston päärakennusta, kun epäilty mies oli liittynyt seuraan ja raiskannut hänet metsässä lähellä Urheiluopistontien liikenneympyrää.

Nyt odotetaan vihjeitä

Rikoskomisario Ville Hahlin arvion mukaan tämä viikko menee poliisilta vihjeitä odottaessa ja niitä selvittäessä.

– Jos joku on jotain nähnyt, se auttaisi paljon.

Uhrin saamat vammat olivat Hahlin mukaan "enemmän kuin lievät". Sairaalahoitoa ne eivät kuitenkaan vaatineet.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi