Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Epäily: Nainen raiskattiin Vierumäen urheiluopiston lähellä, tutkinta heti täysille kierroksille – "Kyllä me jonkinlaisen nimilistan saamme siellä olleista"

Etualalla näkyvä metsä on epäillyn raiskauksen tapahtumapaikka. Metsän takana on Urheiluopiston päärakennus. Tapahtumapaikalta on näkyväisyys läheiselle tielle sekä metsn takana olevalle parkkialueelle. Kuva: Hämeen poliisi

Heinolan Vierumäen urheiluopiston lähellä varhain sunnuntaiaamuna tapahtuneen raiskauksen tutkinta on täydessä käynnissä. Teon uhrina on noin 40-vuotias suomalainen nainen, joka sai raiskauksen yhteydessä fyysisiä vammoja.

Poliisi selvittää parhaillaan, keitä miespuolisia henkilöitä alueella liikkui tapahtumayönä. Kyseistä joukkoa haarukoidaan esiin nyt useilla eri keinoilla. Lauantaina Vierumäellä muun muassa järjestettiin Pullukka Run, ja alueella on ollut liikettä muutenkin.

– Kyllä me jonkinlaisen nimilistan saamme siellä olleista, arvioi rikoskomisario Ville Hahl Hämeen poliisista.

Hahl uskoo, että uhrista ja epäillystä on olemassa havaintoja, joista on poliisille hyötyä rikoksen selvittämisessä. Vierumäellä tuolloin olleiden miesten toivotaan itse ilmoittautuvan viranomaisille, jotta epäiltyjen joukkoa kyetään rajaamaan nykyistä pienemmäksi eikä ilmoittautuneita sen jälkeen enää tavoitella.

Rikos tapahtui sunnuntaina noin kello kolmelta. Asianomistaja oli tuolloin kävelemässä hotellista kohti Urheiluopiston päärakennusta. Ennen Urheiluopistontien liikenneympyrää hänen seuraansa oli lyöttäytynyt suomea puhuva vaaleaihoinen mies. Hän oli pakottanut uhrinsa liikenneympyrän viereiseen metsään ja raiskannut tämän.

Uhrilla oli tapahtumahetkellä yllään musta polviin ulottuva mekko, jossa oli kyynärpäihin ulottuvat hihat. Tapahtumapaikalta on näkyvyyttä läheiselle tielle sekä metsän takana olleelle parkkialueelle.

Poliisilla on hallussaan DNA-näytteitä, joiden avulla tekijä saatetaan saada kiinni.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi