Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Laajentunut Putiikit pihalla -tapahtuma esittelee viikonloppuna 15 lahtelaista yritystä ja paikallisia kuvataiteilijoita

Putiikit pihalla -tapahtumassa on tänä vuonna noin 5 putiikkia enemmän kuin vuonna 2018. Arkistokuva. Kuva: Elena Liseytseva

Kaupungin äänet -festivaalin yhteyteen perinteisesti rakentuva Putiikit pihalla -tapahtuma laajentuu tänä vuonna Rautatienkatu 3:n sisäpihalta Rautatienkadulle. Tapahtuman suosio on kasvanut joka vuosi, ja tänä vuonna putiikkeja on pihalla 15.

Liikkeet avaavat pop up -myyntipisteet yhdeksi päiväksi keskelle kaupunkimiljöötä. Tapahtumassa nähdään muun muassa kukka- ja kauneusalan yrittäjiä ja lahtelaisia kivijalkakauppoja.

Luvassa on tapahtuman tiedottajan Henna Lindroosin mukaan erilaisia tuotemerkkejä, erikoisempia tuote-eriä ja ainutlaatuisia löytöjä.

– Ideana ei ole suoraan monistaa tapahtumaan omaa myymälää, vaan tuoda pihalle jotain erikoista, jonka voi kokea vain paikan päällä, Lindroos selventää.

Tapahtuman osallistujat julkistettiin keskiviikkona. Mukana on tänä vuonna 15 Lahdessa toimivaa yritystä: Muotoiluhuone Donuts, Saidan vintageverhoomo, Teeletti, La Kiva, Cocoonhouse, Marakattimarssi, MariMari, Support Your Local, Mooster denim, Keijunkehrä, R11, Florencia, Puine, Leuto kidswear ja Katin tavara. Yritysten lisäksi Rautatienkadulla nähdään myös paikallisia kuvataiteilijoita.

Myyntipisteiden lisäksi tapahtumassa tehdään pikakampauksia, glitter-meikkejä ja kukkaseppeleitä. Tapahtumaan osallistuvat kuvataiteilijat tekevät myös pikapotretteja. Aktiviteettien lisäksi katuruoka-alue palvelee asiakkaita koko tapahtuman ajan.

– Tapahtuman luonne ei ole muuttunut, mutta tänä vuonna meillä on enemmän paikan päällä tehtävää. Emme ole pelkkä myyntitapahtuma, vaan pihalla voi tänä vuonna todella viettää aikaa.

Putiikit pihalla on lauantaina 3. elokuuta kello 12–17. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi