Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ihmiset ryntäsivät auttamaan Lahden kerrostalopalon uhreja, eikä uusille lahjoituksille ole tällä hetkellä tilaa – "Lahtelaiset ovat ottaneet toisten hädän omakseen"

Lahjoituksia tulee tulvana viime viikon perjantaina aloitettuun keräykseen. Kuva: Antti Yrjönen

Ihmisten auttamishalun määrä Liipolan kerrostalopalon jälkeen on yllättänyt kirpputori Kirkkiksen myymäläpäällikön Matti Sairan.

– Hämmästelen, kuinka lahtelaiset ovat ottaneet toisten hädän omakseen.

Kirpputori Kirkkiksen ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän järjestämä vaate- ja tavarakeräys Luhtikadun kerrostalopalon uhreille alkoi viime viikon perjantaina. Lahjoituksia on tullut niin valtavasti, että säilytystilat ovat jo nyt alle viikko myöhemmin loppumassa kesken.

Saira toivoo, että auttamishaluiset ihmiset odottaisivat pari viikkoa ennen kuin toisivat lisää tavaroita.

– Meille ei enää tällä hetkellä välttämättä mahdu, eikä myöskään tarvita lisää. Katsotaan parin viikon päästä, että puuttuuko vielä jotain.

Leluja ja lastenvaatteita on Sairan mukaan tullut ihan valtavasti, joten niitä on jo riittävästi.

Perjantain jälkeen ihmiset ovat tuoneet Kirkkikselle paljon astioita ja vaatteita. Varastossa on vielä paljon lajittelematonta tavaraa.

Lahjoitukset ovat hyväkuntoisia

Lajittelusta huolehtivien työntekijöiden mukaan tuodut vaatteet ja esineet ovat olleet hyväkuntoisia.

– Jotkut ovat jopa ostaneet Iittalan astioita lahjoitettavaksi. Niitä on tuotu suoraan kaupasta avaamattomassa laatikossa, Saira kertoo.

Lastentavaraa, kuten leluja ja vaatteita on tullut niin paljon, että niille ei ole enää lisää tarvetta.

– Ilman tuossa vieressä tyhjillään olevaa Fidan tilaa emme olisi voineet ryhtyä lahjoitusten vastaanottoon. Kiitokset kiinteistön omistajalle Pentti Seesvaaralle, että olemme saaneet käyttää tiloja, joita on useampi sataa neliötä.

Uusia hakuja ei tällä hetkellä mahdollista sopia

Kirkkiksen omien lahjoitusten lajittelu ja hinnoittelutoiminta on toistaiseksi jäissä, ja työntekijät keskittyvät täysin tulipalolahjoituksien lajitteluun, hakemiseen ja vastaanottamiseen. Pääosin huonekaluista koostuvia lahjoituksia haetaan puolentoista viikon ajan sovitusti kahdella pakettiautolla. Kirkkiksen oma myyntitoiminta on kuitenkin käynnissä normaaliin tapaan.

Ihmiset ympäri maakunnan ovat osoittaneet halua auttaa. Esimerkiksi Iitin Kausalasta ja Heinolasta on tullut kyselyitä, kuinka tulipalon uhreja voisi auttaa.

Kirkkiksen työntekijät hakevat käytännön syistä tavaroita vain Lahden lähialueilta. Hakuja ole toistaiseksi mahdollista järjestää enempää kuin on jo sovittu.

– Muutama palon uhreista on käynyt hakemassa lähinnä vaatteita ja kenkiä, kun omaisuudesta ei ole muuta jäljellä kuin päällä olevat vaatteet, Saira sanoo.

Juttua korjattu 9.7. tiedolla siitä, että Kirkkiksen oma myyntitoiminta ei ole jäissä, vaan omien myytävien tavaroiden lajittelu ja hinnoittelu on jäissä.

Emma Auvinen
emma.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi