Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Välivuosi voi vaihtua opiskeluksi – kauppakorkeakoulun uusi väylä tarjosi mahdollisuuden lahtelaiselle Anna Huotarille

Lahden kesäyliopisto ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto käynnistävät avoimen yliopiston väyläopinnot yhteistyössä LUT-yliopiston kanssa. Avoimina yliopisto-opintoina voi suorittaa 60 opintopistettä kauppakorkeakoulun opintoja, joiden jälkeen osalle avautuu paikka LUT-kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijana.

Lahtelainen Anna Huotari päätti kokeilla kauppakorkeakouluun tähtäävää uutta väylämahdollisuutta. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kesäyliopisto ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto käynnistävät avoimen yliopiston väyläopinnot yhteistyössä LUT-yliopiston kanssa. Avoimina yliopisto-opintoina voi suorittaa 60 opintopistettä kauppakorkeakoulun opintoja, joiden jälkeen osalle avautuu paikka LUT-kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijana.

Ensimmäiset väyläopiskelijat aloittavat kauppakorkeaopintonsa ensi syksynä. Maksulliset opinnot suoritetaan lukuvuosien 2019–2021 aikana.

Lahtelainen Anna Huotari tarttui mahdollisuuteen kuultuaan siitä kaveriltaan. Keväällä Tiirismaan lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Huotari oli valmistautumassa välivuoteen töitä tehden.

Anna Huotari pääsi ylioppilaaksi Tiirismaan lukiosta tänä keväänä. Kuva: Mirja Hussain

– Ihan sattumalta kuulin tästä pari päivää ennen kuin ilmoittautuminen aukesi. Sisään otettiin 30 ensimmäistä ilmoittautujaa, ja olin sen takia heti koneen ääressä, kun kello oli 12, Huotari kertasi.

Huotari haki opiskelemaan lukion päättymisen jälkeen. Lukiorutistuksen jälkeen välivuosi sopi kuitenkin suunnitelmiin hyvin. Nyt Huotari odottaa vahvistusta pääsystään väyläopintoihin.

Etäopiskelu kiinnostaa

Töissä käyminen jatkuu senkin jälkeen, jos välivuosi muuttuu opiskelupainotteiseksi. Tosin työtunnit tulevat vähenemään, jotta energiaa riittää itse opiskeluun.

– Kyllä minua kiinnostaa mennä tätä väylää pitkin ihan loppuun asti, jos mahdollisuus aukeaa. Se on hienoa, jos voi käyttää välivuoden tällä tavalla hyödyllisesti. Kauppatieteet ovat ruvenneet kiinnostamaan vain enemmän, kun siihen on tutustunut, Huotari tuumasi.

Lue myös: Janina Ojala alisuoriutui valintakokeissa, mutta ovet yliopistoon avautuivat toista väylää – "Kahdeksan kuukautta olin päivät kirjastossa ja illat töissä"
 

Väyläopintoja voi suorittaa Lahden lisäksi Lappeenrannassa. Tutkinto-opiskelijoiksi pääsevät jatkavat opintojaan Lappeenrannan kauppakorkeakoulussa. Huotari toivoisi LUT-yliopiston Lahti-yhteistyön mahdollistavan ainakin osittaisen etäopiskelun, mikäli ovet tutkinto-opiskelijaksi aukeavat.

– Lahdessa asuu niin moni tuttu, minkä lisäksi Lappeenranta ei ole kovin tuttu kaupunki. Sen vuoksi sitä mielellään asuisi Lahdessa, Huotari mietti.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi